Дом у Коровима проширен уз помоћ Омладинске банке и донатора
13. септембар, 2018.
Стапарски витезови крећу са тренинзима, бесплатна школа каратеа за најмлађе
14. септембар, 2018.

Општина Србац добила мобилну апликацију за унапређење привредног амбијента

Општинска управа Србац добила је мобилну апликацију која има за циљ побољшање привредног амбијента на подручју наше општине. Апликација под називом “Општина Србац” може се уз помоћ мобилних уређаја бесплатно преузети преко Google Play продавнице, а на њој се могу прочитати основне информације о нашој општини и информације за инвестирање уз водич за потенцијалне инвеститоре.

На апликацији се могу прочитати информације о јавним набавкама, те пронаћи важнији стратешки и буџетски документи и преузети електронски обрасци. Корисници који отворе ову апликацију могу прочитати и најновије актуелности из рада локалне управе док се актуелности које нису везане за локалну администрацију могу као и до сада прочитати на званичној интернет страници општине.

Израду апликације омогућила је Европска Унија кроз EU Prolocal програм а настала је као резултат заједничке сарадње Тима за спровођење пројекта “КООПЛокал-Јачање сарадње Привредне коморе и општина на пружању подршке економском развоју на локалном нивоу”.

Међу члановима тима се налазе и представници Подручне привредне коморе Бања Лука и Општина Србац, Прњавор и Лакташи који имају задатак да што боље промовишу привредне потенцијале у циљу привлачења домаћих и страних инвеститора.

Поред електронске апликације биће израђена и штампана публикација у којој ће бити представљено најмање по 10 фирми из области агробизниса и дрвног и металског сектора.

У склопу пројекта обезбјеђена је и вриједна информатичка опрема за нашу општину у виду једног лаптопа и пројектора а биће организовани и неки семинари и студијска путовања. 

Пројекат КООПЛокал финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU Prolocal. Укупна вриједност пројекта је 108.408,03 КМ од којих је Европска унија обезбиједила 86.726,43 КМ. Пројекат траје од 1.12.2017. до 30.11.2018. године.

Комора проводи пројекат у партнерству са Привредном комором Републике Српске и општинама Прњавор, Србац и Лакташи. Основни циљ је допринос јачању конкурентности малих и средњих предузећа унапређењем управљачких капацитета за локални економски развој општина Прњавор, Србац и Лакташи кроз изградњу и увођење инструмената економског развоја на локалном нивоу и пружање подршке приватно-јавном дијалогу и међуопштинској сарадњи.

Comments are closed.