Младост савладала Борац, реми Младог Крајишника у Подградцима
13. септембар, 2017.
Изложба керамичких радова слијепе дјевојке Наташе Арсеновић у четвртак 14. септембра
13. септембар, 2017.

Одржана обука у Српцу за ветеринаре и фармере

Представници USAID/Sweden Farmа 2 пројекта организовали су данас у Дому културе у Српцу обуку за ветеринарске инспекторе, овлаштене ветеринаре и фармере. Обуку је одржао Алеш Брецељ, овлаштени експерт из Словеније, који је учесницима пренио знања на тему добробити животиња на фармама перади, биосигурносним мјерама, начину самоконтроле на фармама, службених контрола на фармама, добре произвођачке и хигијенске праксе, начину вођења прописане документације и слично. 

Један од главних разлога организовања обуке је квалитетна припрема пред најављен долазак инспекције Канцеларије ЕУ за храну и ветеринарство (FVO) која је најављена за 26. септембар. Тим FVO инспекције тада долази у Босну и Херцеговину како би провјерио може ли се из БиХ извозити перад у Европску унију.

Поред бројних коопераната из цијеле србачке општине, обуци су присуствовали и представници Перутнине Птуј Повелич-Србац. 

Поред самог значаја ових тренинга за субјекте у пословању са храном, у склопу припрема за долазак FVO инспекције, важност обуке огледа се и са аспекта побољшања добробити животиња и здравствене безбједности хране за производе који се пласирају на тржиште Босне и Херцеговине и земаља CEFTE.

Обука у Српцу ће бити настављена сутра, а од 15. до 19. септембра одржаће се и у Зеници, Високом и Тешњу. Претходних дана едукације су одржане у Тузли и Бијељини.

Comments are closed.