Сјећање на некадашњи Дан републике и даљe живи у Ситнешима
30. новембар, 2017.
Директор основне школе Славко Драгосављевић окупио некадашње руководиоце ове установе
30. новембар, 2017.

Одржана изборна сједница удружења “Солидарност” које окупља борачке категорије

У сали Скупштине општине Србац данас је одржана сједница скупштине удружења “Солидарност” на којој је за предсједника удружења и предсједника управног одбора на мандат од четири године поново изабран Вујадин Вујановић који је добио једногласну подршку, баш као и нови састав управног одбора кога чине четири досадашња и два нова члана: Савка Вујасин, Драгица Милашиновић, Јела Тољан, Јела Драгомировић, Милан Катанић и Слободанка Берић.

Ово удружење је настало из некадашњег Фонда солидарности породица погинулих бораца и ратних војних инвалида које је дјеловало од 2007.године.

Сједници су присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф одсјека за борачко инвалидску и цивилну заштиту Боривоје Врсајковић који су обећали да ће у границама својих могућности и расположивих средстава помагати рад овог удружења које броји око 80 чланова.

Подносећи извјештај о раду у протеклом периоду, предсједник Вујадин Вујановић је рекао да је по основу самофинансирања путем чланарине, која износи од 5 до 50 КМ, за бескаматне позајмице за борачке категорије на период од 18 мјесеци пласирано 296 хиљада КМ које чланови уредно враћају.

“За све позајмице постоји траг у рачуноводству удружења и на текућим рачунима корисника тако да је сав процес транспарентан. На 67 одржаних сједница управног одбора разматрано је 216 захтјева и само у једном случају захтјев је одбачен”, рекао је Вујановић.

У наредном периоду, ово удружење ће се покушати изборити да нађе своје мјесто у општинском буџету, због чега ће представници управног одбора затражити од носиоца власти да добију скроман новчани грант за исплату хуманитарне помоћи најугроженијим породицама. 

Вујановић се захвалио присутним члановима што су му указали повјерење за нови мандатни период, те изразио задовољство што је и рад управног одбора добио позитивну оцјену. 

Прије почетка сједнице, одата је почаст минутом ћутања за деветорицу чланова удружења који су преминули у протекле четири године.

 

Comments are closed.