Грађанима од данас омогућен увид у измјене дијела регулационог плана
29. јун, 2018.
Одали почаст за десет погинулих бораца из Бајинаца
30. јун, 2018.

Одржана девета Конференција беба у Српцу

Девета по реду Конференција беба окупила је вечерас у спортској дворани у Српцу преко стотину беба са њиховим родитељима које су рођене од 28. јуна прошле до 28. јуна ове године. У овом периоду рођене су 133 бебе, а највећи број њих одазвао се овој традиционалној манифестацији која је једна од наљепших и најмасовнијих у нашој општини.

Конференција беба је први пут одржана у дворани, умјесто на градском тргу, због лоших временских прилика које су владале претходних дана, али то нимало није умањило њен квалитет.

Манифестацију је отворио замјеник начелника општине Драган Микић који је рекао да је њен основни циљ промоција родитељства и породице у тренуцима када је неповољно изражена демографска слика на нашим просторима.

“Нема веће среће за општину и њене становнике када се на једном мјесту окупи оволики број дјеце. Општина је увијек подржавала ову манифестацију а то ћемо наставити и наредних година. Наша обавеза је да разним мјерама утичемо на побољшање демографске структуре, а једна од њих је издвајање средстава из буџета у износу од 50 хиљада КМ на годишњем нивоу за подршку пронаталитетној политици”, рекао је Микић.

Организациони одбор на челу са предсједником одбора Душком Митрићем, потрудио се да приреди разноврстан програмски садржај. 

Приликом регистрације беба, родитељима су уручени пригодни поклони које су обезбиједили спонзори, а у којима су се нашле мајица, сиперак, влажне марамице, играчка, лопта, пешкир и грицкалице, док су посебне награде добиле бебе из трочланог предсједништва и вишечланих породица.

Као и сваке године у трочлано предсједништво су ушле најмлађа и најстарија беба, те беба са највише браће и сестара.

За најмлађу бебу проглашен је Мирко Ромић који је рођен 24. јуна ове године. Најстарија беба је Рајко Љубојевић из Ножичког, рођен 3. јула 2017. године, док је беба са највише браће и сестара Бојана Јовановић из Малих Ситнеша, а ради се о шестом дјетету у породици.

Бебе из трочланог предсједништва су добиле поклон пакете компаније “Виолета” а за бебу са највише браће и сестара стигла је додатна награда у виду златног дуката кога је донирао синђел Теофил, настојатељ манастира Осовица.

Уручени су и поклон пакети у виду хигијенских средстава за бебе које долазе из породица са четворо и петоро дјеце, а у питању су: Маријана Грумић која је пето дијете у породици, те Ивона Сувајац, Миле Станчић, Бојан Крагуљ, Гаврило Станишић и Лазар Аничић које долазе из породица са четворо дјеце.

Иако због лошег времена није организован свечани дефиле градским улицама, овакви услови нису спријечили да се организује богат забавни програм који је започео наградном игром у којој су учествовала тројица очева који су се такмичили ко ће брже ставити виклере на косу својим супругама.

Побједу је однио Мирослав Љубојевић који је награђен безбједносном сједалицом за бебе коју је донирао Црвени крст Србац. Друго мјесто је заузео Далибор Грумић а треће мјесто Војо Вученовић који су добили хигијенске пакете. 

Манифестација је настављена музичким програмом у којем су учествовали васпитаници Дјечијег вртића “Наша радост”, чланови Ансамбла народних игара “Лијевче” из Разбоја и плесне секције Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца. 

Покровитељ манифестације је била Општина Србац уз Министарство породице, омладине и спорта које је и ове године обезбиједило мајице за све бебе. Сттигла је и велика подршка од преко 30 спонзора из наше и сусједних општина које су помогле у набавци поклона за бебе, освјежавајућих пића и грицкалица и украшавању спортске дворане, за шта ће добити пригодну захвалницу од стране Општинске управе.

Више фотографија са Конференције беба можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

 

Comments are closed.