Министарство субвенционира каматну стопу на стамбене кредите за младе и младе брачне парове
3. август, 2018.
У суботу 4. августа прекид у испоруци воде у Мартинцу, Ножичком, Пријебљезима и Лијевче пољу
3. август, 2018.

Одржан помен за двојицу бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из Лилића

У Лилићу је у четвртак 2. августа служен традиционални годишњи парастос за двојицу бораца из овог села који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату – Момира Сивца и Божидара Радонића. Момир Сивац је погинуо 1992. године у Летници на орашком ратишту као припадник 16. Крајишке моторизоване бригаде док је Божидар Радонић умро 1993. године као припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде. 

Парастос је служио протонамјесник Младен Продановић који је рекао да су ови борци страдали како бисмо данас живјели у слободи и додао да без њих данас не би било ни Републике Српске коју морамо и данас бранити у миру.

Цвијеће на спомен обиљежје положиле су делегације Општине Србац, Борачке организације општине Србац, СУБНОР-а и мјесних одбора Кукуље и Лилић. 

Помоћ у организацији парастоса пружила је Општина Србац а овај догађај организован је у складу са календаром значајних датума и јубилеја кога је израдио Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова а усвојила Скупштине општине Србац.

Испред општинске управе парастосу је присуствовао шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић који се захвалио мјештанима на доласку као и протонамјеснику Младену Продановићу који редовно учествује у овим догађајима.

„Надам се да ће присуство на парастосима бити још масовније и да ће бити више младих који ће преносити ову традицију када нас старије буде вријеме прегазило, јер се ови важни догађаји из наше историје никада не смију заборавити“, истакао је Врсајковић.

Присутне делегације су положиле цвијеће и на спомен обиљежје које је подигнуто за осморицу бораца и пет жртава фашистичког терора који су погинули у Народноослободилачком рату од 1941. до 1945. године.

 

 

Comments are closed.