Хуманитарни турнир у баскету у суботу 17. фебруара у Српцу
10. фебруар, 2018.
Представа „Лепотица и звер“ у недјељу 18. фебруара у Српцу
11. фебруар, 2018.

Одборници преузимају већу улогу у реализацији стратегије развоја општине

Савез општина и градова Републике Српске организовао је у петак 8. фебруара у Српцу обуку за одборнике Скупштине општине Србац на тему Управљање локалним развојем. Обука је организована у склопу реализације Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) а организује се широм Републике Српске у партнерским општинама пројекта ИЛДП.

Циљ обуке је био подизање степена заинтересованости и упућености одборника за преузимање активније улоге у доношењу и надгледању провођења стратегије развоја општине и одговарајућих планова њене имплементације.

Општинска управа је у прошлој години у сарадњи са УНДП БиХ извршила ревизију стратегије развоја општине Србац од 2011. до 2020. године са намјером да се фокус развоја и стратешки циљеви ускладе са садашњим потребама и могућностима.

Ревидирана стратегија развоја у наредне двије године ће се посебно фокусирати на реализацију пројеката из привреде, друштвених дјелатности, екологије и туризма. У истом периоду, планирано је повећање запослености и укупних прихода привредних субјеката.

Пројекат интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) покренут је 2008. године као заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а у БиХ. Пројекат траје до 28.02.2021. године а води га Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП), док је Савез општина и градова РС партнер на провођењу одређених активности.

 

Comments are closed.