Мотајицом пјешачило 150 планинара из три земље
8. јул, 2019.

Одали почаст погинулим борцима из Kукуља и Kаоца

У складу са календаром обиљежавања значајних датума и јубилеја, у Kукуљама и Kаоцима су јуче одржани парастоси за борце који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос у Kукуљама организовали су Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Kукуље чиме је одата почаст за шесторицу погинулих бораца из протеклог рата – Мирка Маричића, Слободана Лукића, Веселина Церовца, Дарка Дринића, Драгу Лукића и Зорана Јефтенића а одржан је помен и за 38 погинулих бораца и 26 цивилних жртава овог села који су страдали у Другом свјетском рату.

На челу општинске делегације био је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

Прије почетка парастоса кога је служио свештеник Марио Топаловић, чланови породица погинулих бораца и делегације борачких категорија и мјесне заједнице положиле су цвијеће и запалиле свијеће за покој душе настрадалих.

Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Kаоци организовале су јуче помен и за шест погинулих бораца из Kаоца – Спасоја Тутњевића, Горана Мајсторовића, Ђорђа Скокића, Мирослава Санчанина, Живка Мајсторовића и Зорана Думонића.

Парастос у храму посвећеном Светој Марији Магдалини, у присуству великог броја мјештана и гостију, служио је свештеник Александар Kустурић.

Вијенце на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца, делегације Борачке организације Србац, Општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и предсједником Скупштине општине Мирком Стојићем, затим делегације мјесних борачких организација Kаоца, Доње Лепенице и Ситнеша, те Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Мјесне заједнице Kаоци и СУБНОР-а Србац.

 

 

Comments are closed.