Начелник Млађан Драгосављевић присуствовао пријему поводом Дана државности Републике Србије
15. фебруар, 2018.
Начелник Млађан Драгосављевић присуствовао академији „За храбра мала срца“ у Бањалуци
16. фебруар, 2018.

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу стипендиста општине Србац по којој је одобрено 96 стипендија за школску 2017/18. годину. Од овог броја, стипендије су одобрене за седам студената из категорије социјалног статуса којима је одобрено пет мјесечних стипендија у износу од 100 КМ.

У ову категорију спадају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Одобрене су и стипендије за четири студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 500 КМ.

Стипендије ће бити исплаћене и за 60 студената високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 25 стипендија за остале студенте високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће пет мјесечних стипендија по 100 КМ.

Прелиминарну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Евентуалне жалбе на изложену ранг листу могу се доставити у року од осам дана општинској управи у Српцу. Неопходно је да жалбе буду образложене у писменој форми и насловљене на адресу: Општина Србац, Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Моме Видовића број 7; 78 420 Србац. 

Жалбе које су насловљене на овај начин, могу се доставити и лично у Центру за пружање услуга грађанима у згради општинске управе.

Усмене и неблаговремене жалбе се неће разматрати.

У буџету општине Србац за ову годину предвиђено је 60 хиљада КМ за стипендирање студената, што је за 10 хиљада КМ више у односу на прошлу годину.

Comments are closed.