Почела Општинска лига, седмице ОФК Ножичког и Братства из Повелича
5. септембар, 2018.
Због радова у трафостаници без струје цијела србачка општина у недјељу 9. септембра
5. септембар, 2018.

Обиљежен завршетак реконструкције и асфалтирања пута у Бајинцима

У мјесној заједници Бајинци у уторак 4. септембра одржана је церемонија поводом завршетка реконструкције и асфалтирања путног правца кроз ово село у дужини од 850 метара. Овај пројекат је реализован у оквиру плана капиталних инвестиција за ову годину а средства су стигла од Владе Републике Српске која је за ову намјену издвојила око 140 хиљада КМ. 

Обиљежавању завршетка пута присуствовали су бројни мјештани и представници законодавне и извршне власти општине Србац, одборници у Скупштини општине и други представници јавних и приватних субјеката који су у свом домену били укључени у реализацију овог значајног пројекта.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бајинци, Никола Думонић, захвалио се општинској и републичкој власти што је помогла да се реализује ова значајна инвестиција која ће по његовим ријечима, подједнако значити мјештанима овог села свих генерација.

“Драго ми је што се нешто лијепо и корисно дешава у селу и вјерујем да је ово почетак једне позитивне приче и да ће се и у наредном периоду наставити улагања у инфраструктуру”, рекао је Думонић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је овим пројектом учињен први корак ка реализацији комплетне путне дионице која пролази кроз село и изразио увјерење да ће у неколико фаза овај пут бити асфалтиран до краја.

“Први корак је увијек најтежи а ми смо га већ учинили уз помоћ Владе РС на челу са предсједницом Жељком Цвијановић а уз несебичну подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика који нам је долазећи у више наврата протеклих мјесеци најавио значајна улагања у нашу општину. Наше опредјељење је да наставимо радове на санацији путне инфраструктуре кроз Бајинце и уколико се укаже могућност да и мјештани који живе у Новом Гају такође добију асфалт”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је подсјетио да је србачка општина тренутно велико градилиште јер се одвија још неколико пројеката на реконструкцији путне мреже и других значајних улагања у инфраструктуру а укупна улагања по разним основама у овој години достићи ће цифру од око 4.5 милиона КМ. 

“Захваљујемо се Влади Републике Српске на неизмјерној подршци у овом погледу јер локална управа не може из свог буџета обезбиједити потребна средства”, истакао је начелник Драгосављевић. 

Обиљежавању завршетка реконструкције путног правца у Бајинцима присуствовао је и познати голман и спортски радник из наше општине Бранко Граховац који се присјетио времена када је са пријатељима долазио у ово село у млађим данима.

“Још прије него што сам почео професионалну каријеру проводио сам вријеме на “утвају” са друговима и знам колико мјештанима овог краја значи што се након дугогодишњег чекања почео санирати овај пут. Ја сам човјек који се радује свему оном позитивном што се дешава у нашој општини и мислим да је са овом инвестицијом направљена права ствар”, рекао је Граховац.

 

 

Comments are closed.