Црвени крст Србац обиљежио Међународни дан волонтера
5. децембар, 2018.
Дуал радар на србачким путевима до 30. децембра
6. децембар, 2018.

Обиљежен Међународни дан волонтера у удружењу „Ц.Е.З.А.Р.“, волонтер године Анђела Вујановић

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца организовало је данас дружење за чланове Локалног волонтерског сервиса поводом Међународног дана волонтера који су обиљежава у читавом свијету. Локални волонтерски сервис дјелује при овом удружењу већ пет година и тренутно окупља око 373 волонтера од чега је њих 50 било изузетно активно у току ове године кроз 18 волонтерских програма.

За све њих уручене су волонтерске књижице у којима је уписан волонтерски стаж а једна од књижица уручена је и начелнику општине Млађану Драгосављевићу који је такође присуствовао овој свечаности.

Начелник Млађан Драгосављевић је похвалио рад волонтера који су у значајној мјери допринијели да се реализују бројне хуманитарне активности и многа друштвена дешавања која су била од користи за цијелу локалну заједницу.

„Зато није случајно што сте ове године добили једно од највиших општинских признања, Захвалницу општине Србац, и то ће вам сигурно бити додатни мотив да се и даље окупљате и дјелујете кроз бројне волонтерске активности“, рекао је начелник Драгосављевић.

У презентацији која је одржана у просторијама удружења „Ц.Е.З.А.Р.“ могло се чути и видјети да су чланови Локалног волонтерског сервиса у протеклој години били активно ангажовани у реализацији бројних манифестација као што су: У сусрет Васкрсу, Kонференција беба, Србачко љето и друге а учествовали су и у обиљежавању многих значајних датума као што је Дан сигурног интернета у оквиру кога су млади волонтери одржали неколико радионица за србачке основце.

Уз помоћ волонтера одржана су и два концерта удружења „Ц.Е.З.А.Р“ у протеклој години а у плану је и трећи крајем децембра. Без помоћи волонтера не би могао бити остварен ни велики успјех чланова плесних секција из овог удружења који су путовали на плесне манифестације у Бањалуку, Витез и Загреб одакле су се вратили са десетинама освојених медаља.

Протеклих мјесеци чланови Локалног волонтерског сервиса су учествовали и у другим активностима, попут организације пријема за полазнике вртића и изради шарених кутија за прикупљање слаткиша у оквиру хуманитарне акције „Један слаткиш-једно дијете“. Остварена је и веома добра сарадња са Локалним тимом Асоцијације средњошколаца у БиХ из Српца чији чланови су учествовали у бројним волонтерским програмима удружења „Ц.Е.З.А.Р.“.

Нарочито велику подршку волонтера ово удружење је имало током реализације пројекта „Активно љето“ у оквиру којег је организован турнир у стоном тенису и изграђен омладински парк на болничком брду гдје је на десетине волонтера активно радило како би млади имали квалитетније мјесто за провођење слободног времена и рекреацију.

Директорица удружења „Ц.Е.З.А.Р.“, Тања Шњегота, рекла је да је поносна на све волонтере који су учествовали у овим активностима и изразила наду да ће сљедеће године бити више њих који ће се прикључити Локалном волонтерском сервису.

„У овим дешавањима смо имали одличну сарадњу са Општином Србац, удружењем Извор, НВО Миленијум и другим организацијама којима су у одређеном моменту били потребни волонтери. Од оснивања Локалног волонтерског сервиса до данас реализовали смо 98 волонтерских програма и очекујемо да ћемо до краја године тај број заокружити на стотину“, рекла је Шњегота.

На крају свечаности проглашен је волонтер године а ради се о ученици Анђели Вујановић из Српца која је забиљежила највећи број волонтерских сати у 2018. години и која је за свој ангажман награђена пригодним поклонима.

„Од јуна ове године сам активна као волонтер. Тада сам сазнала на које начине могу допринијети локалној заједници својим волонтеризмом и то ми се свидјело. Волим рад са људима а нарочито са дјецом. Учествовала сам у организацији Kонференције беба, изградњи омладинског парка и другим мањим и већим активностима а то ћу наставити и у наредном периоду“, рекла је Анђела.

Дружење у удружењу „Ц.Е.З.А.Р.“ је окончано пригодном закуском која је припремљена за све волонтере и госте данашње свечаности.

Више фотографија са овог догађаја можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.