Одата почаст погинулим борцима из Старог Мартинца и Ножичког
13. новембар, 2018.
Рукометаши Српца савладали Калуђер у дербију Друге лиге
13. новембар, 2018.

Нови километри асфалта у Кукуљама

У мјесној заједници Кукуље данас је почело асфалтирање путне дионице дуге 1.2 километра а до краја мјесеца би требало да се асфалтира још три километра локалних путева кроз ово село. Радови се изводе у склопу програма Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД) у оквиру којег ће до краја године бити реконструисани и асфалтирани путеви у осам србачких села у у вриједности од 723 хиљаде КМ.

Градилиште су данас обишли начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић и предсједник Савјета мјесне заједнице Кукуље и одборник СНСД у Скупштини општине Србац, Радојица Видовић.

Видовић каже да је крајем септембра реконструисано 2.2 километра путева кроз њихово село, тако да ће закључно са најновијим инвестицијама, у овој години укупно бити асфалтирано 6.4 километра локалних путних праваца кроз Кукуље.

„Ова година је била веома просперитетна у нашем селу јер се градило на све стране. Тако смо недавно завршили вањско уређење друштвеног дома који је добио нову фасаду а асфалтирали смо и паркинг у кругу објекта. У подручној школи смо замијенили столарију поставивши 30 нових прозора чија је вриједност око 30 хиљада КМ. Све то смо учинили уз помоћ Владе Републике Српске, Општине Србац и бројних донатора из Српца и околних општина“, рекао је Видовић.

У склопу програма ИФАД недавно је извршено асфалтирање локалног пута у Каоцима у дужини од 487 метара а започеле су и припреме за полагање асфалта у Коровима у дужини од 1192 метра.

Радиће се и реконструкција пута у Разбоју Љевчанском у дужини од 700 метара, Лилићу 450 метара, Дугом Пољу 1.2 километра, Ситнешима 450 метара и Новој Веси 478 метара.

Од укупне инвестиције, преко ИФАД-а је обезбијеђено 70 одсто средстава а мјештани и локална управа преосталих 30 одсто.

Овај инфраструктурни захват реализује се уз посредство Јединице за координацију пољопривредних пројеката која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

 

Comments are closed.