Општинска управа у посјети вртићу: Нова опрема и дидактичка средства за бољу едукацију дјеце
5. децембар, 2017.
Изложба графика академског сликара Тонија Остојића у четвртак 7. децембра
5. децембар, 2017.

Народно позориште РС гостовало у Српцу након пет година

Више од 300 посјетилаца синоћ је у Дому културе у Српцу присуствовало позоришној представи „Жиранти“ у извођењу Народног позоришта Републике Српске. Сјајна комедија која је већ годинама на репертоару Народног позоришта у потпуности је оправдала очекивања србачке публике која је својим доласком показала да је жељна културних збивања овакве врсте. 

У публици је био и велики број културних и јавних радника, међу којима и начелник општине Млађан Драгосављевић са сарадницима. 

Ово је био први долазак Народног позоришта РС у Србац након 2012. године када су гостовали са представом „Одумирање међеда“. 

Режију за „Жиранте“ потписују Жељко Стјепановић и Александар Пејаковић, аутор текста је Марио Ћулум, а улоге тумаче Раденка Шева, Мирза Јакшић, Ковиљка Шипка, Драгослав Медојевић, Бошко Ђурђевић и Мухамед Бахоњић Бах. Радњу представе покрећу потенцијални жиранти који долазе у госте и као контрауслугу за јемство траже замјену партнера, односно свинг.

Премијера ове комедије била је 26. фебруара 2013. године, а у октобру ове године је изведена по 100. пут. 

“Жиранти” су по избору жирија проглашени за најбољу представу на 13. позоришном фестивалу “Дани комедије 2014”, у Бијељини, а на Театар Фесту у Добоју, гдје су такође наступили 2013. године, Раденка Шева добила је награду за најбољу глумицу.

 

Comments are closed.