Турнир рекреативаца у Лепеници окупио 16 учесника, побједу однио Саша Наранчић
8. јун, 2018.
Вече стрипа у Народној библиотеци у Српцу у сриједу 13. јуна
9. јун, 2018.

Народна библиотека донирала 25 књига Заводу за форензичку психијатрију из Сокоца

Народна библиотека Србац поклонила је 25 књига Заводу за форензичку психијатрију из Сокоца. Ради се о белетристичким насловима који ће попунити њихову библиотеку што ће веома значити пацијентима и допринијети квалитетнијој радно-окупационој терапији.

Директор библиотеке Бранко Савановић рекао је да су прошле седмице добили захтјев за овом врстом помоћи из Завода, након чега су одлучили да им изађу у сусрет.

„Поклонили смо један број наших наслова јер сматрам да је то хуман чин и да треба да изађемо у сусрет како бисмо помогли опоравку ових пацијената и њиховом што скоријем враћању у нормалне животне токове“, рекао је Савановић.

Завод за форензичку психијатрију Соколац прва је установа овог типа на подручју БиХ захваљујући којој је у складу с Европском конвенцијом о људским правима осигуран адекватан психијатријски третман за особе из цијеле земље којима су у кривичном поступку изречене мјере безбједности.

Са пацијентима ради 8 доктора и 17 медицинских сестара. 

Зграда Завода располаже капацитетом од 200 кревета а осим смјештајног простора и библиотеке, објекат посједује простор за радну терапију, опремљену фискултурну салу, болничку апотеку, опремљену кухињу са рестораном, специјалистичке амбуланте, дневне боравке по одјељењима, простор за шетњу, фризерски салон и друге садржаје.

Comments are closed.