План излагања Привременог извода из Централног бирачког списка
15. јун, 2018.
“Девета димензија” представила своја стрип издања, креће бесплатна школа стрипа у Српцу
15. јун, 2018.

Награђени средњошколци који су остварили успјех на републичким такмичењима

У Центру средњих школа “Петар Кочић” из Српца ове седмице је организован пријем за ученике и њихове професоре који су на републичким такмичењима остварили запажене резултате. Они су добили новчане награде у укупном износу од 875 КМ што је обезбиједила Општина Србац.

Директор школе Миленко Живанић захвалио се начелнику општине Млађану Драгосављевићу што су по први пут након шест година из општинског буџета издвојена средства за ову намјену. 

“Захваљујем се локалној власти на исказаном разумијевању јер ће то веома значити нашим ђацима и професорима који су нас представљали на овим такмичењима. Важније од свега је да у овом периоду смјене генерација наша школа се поново креће стазама успјеха и остварује добре резултате на такмичењима и поред тога што смо релативно мала школа са 423 ученика”, рекао је Живанић.

Међу награђеним ученицима су Данка Кусић која је освојила прво мјесто на републичком такмичењу из монетарне економије и банкарства и Едвина Коларић која је заузела друго мјесто. 

Награђен је и Стефан Жујић за друго мјесто на међурегионалном такмичењу из дебате и Дејана Смиљанић за друго мјесто на конкурсу за литерарне радове на тему “Страдања невиних жртава у концентрационом логору Јасеновац” у организацији Републичког педагошког завода.

Уручена је и награда за Лидију Ножанић која је била друга на републичком такмичењу из историје и екипу угоститељске школе у саставу: Љубомир Санковић, Милан Ристић и Давид Нуждић који су били најбољи у кулинарском такмичењу на Данима зиме на Козари а освојили су и четврто мјесто у Приједору на републичком такмичењу из угоститељства и туризма.

Ученица економске школе, Данка Кусић, захвалила се на пријему који је организован овим поводом јер је то лијеп гест који веома значи свим ученицима.

“Награда нам није толико важна већ чињеница да је неко препознао наш труд и организовао ово лијепо дружење. Срећна сам што сам представљала нашу школу и захваљујем се професорици Лели Бакић која је мене и Едвину добро припремила за ово такмичење”, рекла је Данка која је ових дана са професорицом Лелом Бакић присуствовала пријему код предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић који је организован за побједнике републичких такмичења.

Директор школе Миленко Живанић каже да је окончана настава у овој школској установи, након чега су организовани једнодневни и дводневни излети ученика у Етно село “Станишићи” и Нови Сад, док вицематуранти већ неколико дана бораве на матурској екскурзији у Шпанији и Француској.

“У сриједу 20. јуна је планирана додјела диплома матурантима са почетком у 19 часова у холу школе а 29. јуна ће бити организована задња сједница Наставничког вијећа на којој ћемо прије одласка на годишњи одмор сумирати постигнуте резултате током школске године”, истакао је Живанић.

 

Comments are closed.