Отворена изложба слика Здравка Круља и Марина Милутиновића
30. септембар, 2017.
Основна школа „Јован Јовановић Змај“ обиљежила Европски дан језика
1. октобар, 2017.

Начелник Млађан Драгосављевић угостио малишане вртића, све спремно за Дјечију недјељу

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је пријем за малишане Дјечијег вртића „Наша радост“ из Српца и њихове васпитаче. Србачки вртић је један од носиоца манифестације Дјечија недјеља која се организује од 2. до 6. октобра у Српцу под покровитељством Општине Србац, па је ово била прилика да се изврше последње припреме пред једну од најљепших манифестација које се организују током године.

„Протеклих дана је наш организациони одбор вриједно радио на припреми овог догађаја који ће пуних пет дана испуњен бројним активностима, а учешће ће узети дјеца школског и предшколског узраста. Организоваће се посјета бројним установама и институцијама, међу којима је и Општина Србац гдје ће се малишани упознати са радом законодавне и извршне власти, а у више наврата ће бити организовано дружење на градском тргу“, рекао је начелник Драгосављевић.

Члан организационог одбора и директорица вртића, Дијана Миланковић, позвала је све грађане да се окупе у понедјељак 2. октобра, између 9,30 и 10 часова, на отварању Дјечије недјеље. 

Манифестација ће бити отворена уручивањем кључева града дјеци која ће тако симболично на једну недјељу преузети руковођење нашом општином. Истовремено ће бити истакнути транспаренти о дјечијим правима, као и показна вјежба пружања прве помоћи. Истог дана ће ученици основне школе посјетити удружење Извор.

Другог дана Дјечије недјеље, у уторак 3. октобра, дјеца из вртића и основне школе ће гостовати у посебној емисји на Радио Српцу на тему дјечијих права, а затим ће полазници вртића посјетити Црвени крст. Послије тога је предвиђено да активисти Црвеног крста са припадницима полиције изврше контролу кутија прве помоћи, а затим ће се организовати обилазак просторија Скупштине општине Србац од стране србачких основаца.

У сриједу 4. октобра планирају се спортске активности, па ће тако од 9 часова чланови вртића и основци у спортској дворани одрадити час рекреације. Истог дана ће се наставити контрола исправности кутија прве помоћи, као и посјета Црвеног крста удружењу Извор са пакетима хигијенских средстава и слаткиша. У 14 часова у Извору ће бити одржана приредба у сарадњи са логопедима и вртићем.

Четвртог дана манифестације, у четвртак 5. октобра, од 10 до 12 часова ће се поново контролисати кутије прве помоћи. Биће организована и посјета малишана дјечијег вртића из Српца предшколској установи из Градишке, а волонтери Црвеног крста ће посјетити социјално угрожене породице и однијети пакете помоћи. Истог дана ће ученици првог разреда и специјалног одјељења организовано доћи на градски трг и цртати кредом у боји цртеже на тему дјечијих права.

Последњег дана манифестације, у петак 6. октобра, организује се Дјечија скупштина у сали Скупштине општине Србац, са почетком у 10 часова. Чланови Црвеног крста ће посјетити социјално угрожене породице у Ћукалима и Разбоју и однијети помоћ, док ће представници Центра за социјални рад одржати предавање у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ Србац са почетком у 12 часова.

Директорица вртића, Дијана Миланковић, апеловала је грађанима који ће доћи на отварање манифестације у понедјељак 2. октобра да донирају добровољни прилог за хуманитарну акцију „Трка за срећније дјетињство, под маском другачији, а исти“, а сва прикупљена средства ће бити намијењена удружењу Извор из Српца.

„Током цијеле седмице ће грађани бити у могућности да донесу у вртић стару одјећу и играчке како бисмо и на тај начин помогли лицима из осјетљивих и социјално угрожених категорија“, рекла је Миланковић.

Comments are closed.