Мотајички вук приредио тродневни кулинарско-музички спектакл
16. април, 2018.
Почела исплата стипендија за студенте
17. април, 2018.

Начелник Млађан Драгосављевић учествовао у раду Скупштине Савеза општина и градова РС

Начелник општине Млађан Драгосављевић учествовао је у раду 15. редовног засједања Скупштине Савеза општина и градова Републике Српске које је одржано протеклог викенда у Теслићу. Скупштина је организована уз помоћ пројекта „Јачање савеза општина и градова у БиХ“, који финансирају Шведска агенција за међународну сарадњу – СИДА и Швајцарска агенција за међународну сарадњу. 

Поред делегација градова и општина, у раду Скупштине су учествовали и министрица управе и локалне самоуправе, представници Амбасада Швајцарске и Шведске, директор Републичке управе цивилне заштите и представник Привредне коморе Републике Српске.

Министрица управе и локалне самоуправе Републике Српске, Лејла Решић, рекла је да је Иницијатива о издвајању додатних 300.000 КМ за изразито неразвијене и неразвијене општине из буџета Владе добила подршку Народне скупштине. Правилник о додјели средстава је ступио на снагу и комисије су спремне да приме пројекте из ових локалних заједница.

Од 64 чланице Савеза општина и градова, њих 33 припадају групи неразвијених и изразито неразвијених локалних заједница због чега ће свака додатна средства бити од велике користи.

На скупштини у Теслићу разматрана је и анализа стања у инспекцијама на свим нивоима власти у Српској која је показала да инспекције поступају по истом закону, али послују другачије. Током сједнице је закључено да се овај проблем мора ријешити у сарадњи са грађанима, привредницима, локалним заједницама и републичким институцијама.

 

Comments are closed.