Службени гласник – 2018.
12. фебруар, 2018.
Србачки првачићи извели приредбу за учитеље и родитеље
13. фебруар, 2018.

Начелник Млађан Драгосављевић разговарао са представницима полиције о стању безбједности

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас састанак са начелником Полицијске управе Градишка Милошем Бркићем и замјеником командира Полицијске станице Србац Илијом Смиљанићем на тему стања безбједности на подручју општине Србац.

Начелник ПУ Градишка, Милош Бркић, истакао је да је стање безбједности на подручју општине Србац, као и цјелокупне Полицијске управе Градишка, од почетка 2018. године као и претходне 2017. године оцијењено као задовољавајуће с обзиром да на подручју општине Србац нису евидентирана тешка кривична дјела и дјела која би изазвала већу узнемиреност грађана, попут убистава, разбојништава и слично.

Осврћући се на почетак године и период новогодишњих празника, замјеник команидра Полицијске станице Србац, Илија Смиљанић, саопштио је да је наведени период прошао без већих инцидената у погледу нарушавања јавног реда и мира, саобраћајних незгода, као и у погледу криминалитета.

Међутим у последње вријеме, тачније почетком фебруара 2018. године на подручју општине Србац догодиле су се двије тешке крађе – проваљивање у породичне куће у Српцу и Повеличу. Претходни пут кривично дјело тешке крађе се догодило током октобра мјесеца 2017. године и исто још увијек није расвјетљено. 

Имајући у виду да је тим кривичним дјелима угрожена имовина грађана, начелник Млађан Драгосављевић је сматрао да би било добро да се организује данашњи састанак како би се те појаве на неки начин спријечиле и сарадња између представника полиције и локалне заједнице подигла на већи ниво.

“Сарадња општинске управе са Полицијском управом Градишка и Полицијском станицом Србац и до сада је била одлична у сваком погледу а вјерујем да ће након данашњег састанка бити учињен корак више ка укупном побољшању безбједносне ситуације у нашој општини”, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

Представници Министарства унутрашњих послова су саопштили да самостално и у сарадњи са другим организационим јединицама МУП-а плански предузимају низ мјера и активности на расвјетљавању наведених кривичних дјела као и кривичних дјела која су се догодила у претходном периоду, а уједно су сагласни са начелником да би боља сарадња полиције и грађана допринијела превенцији ових кривичних дјела.

У наредном периоду биће организован састанак Форума за безбједност општине Србац у којем активно учешће имају и представници полицијске станице Србац на којем ће бити више ријечи о активностима које би се предузимале на заштити личне и имовинске безбједности грађана.

Током данашњег састанка су размјењена мишљења и договорене активности за наредни период а учесници састанка су се изјаснили да ће свако у својој области предузети активности које би имале за циљ да се лична и имовинска безбједност грађана подигне на већи ниво.

Comments are closed.