Стигла новчана помоћ за вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког
7. март, 2019.
Потписани уговори са стипендистима општине Србац
9. март, 2019.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Међународни дан жена

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку свим припадницама љепшег пола србачке општине поводом Међународног дана жена 8.марта.

У својој честитки, начелник општине Млађан Драгосављевић пожелио је свим женама да и даље буду стуб нашег друштва и надахњују нас у свему што радимо својом љубављу, пажњом, добротом и снагом.

„На данашњи дан одајемо истинску захвалност нашим супругама, мајкама и бакама, кћеркама, сестрама и свим оним драгим женама које својим пожртвовањем држе породице на окупу и које својим знањем и искуством дају истински допринос да заједнички градимо боље сутра за све нас и за наше потомке.

Жене у нашој локалној заједници налазе се на бројним руководећим позицијама, нарочито када је ријеч о јавним предузећима и установама. Повјерење које им је дато оне су у потпуности оправдале и тако доказале да се морамо борити за још већу равноправност полова и омогућити им да у свим областима друштвеног живота и рада имају потпуно једнака права.

У овој години донијели смо неке значајне мјере којима ћемо стимулисати мајчинство и подизање породице, у виду правилника о пронаталитетним мјерама, како бисмо побољшали демографску слику у нашој општини. Тиме желимо да покажемо колико велику и значајну улогу имају жене у нашем друштву јер су оне кључ нашег опстанка на овим просторима.

У то име, још једном упућујем срдачне честитке са жељом да ово не буде једини дан који ће им бити посвећен, већ да им сваки дан у години буде испуњен срећом, радошћу и љубављу“, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић у својој честитки каже да жене у нашој локалној заједници све више утичу на политичка и друштвена збивања и без њих је незамислива изградња модерног и демократског друштва.

„У раду Скупштине општине Србац заступљене су младе и искусне жене које подједнако доприносе развоју наше локалне заједнице и у актуелном сазиву су утицале да донесемо неке важне и крупне одлуке које су биле на добробит свих наших грађана.

Жене у нашој општини су дале велики допринос побољшању друштвеног, економског и културног живота, као и побољшању демографске и социјалне слике. Њима су повјерене важне функције у јавном и привредном сектору, школству и другим друштвеним областима а све више се омасовљавају и спортови који укључују жене, попут женског рукомета, одбојке, фудбала, каратеа и других спортова.

У будућности се морамо побринути да женама обезбиједимо још снажнију улогу у друштву, не само у нашој општини већ у цијелој Републици Српској. Да буду равноправне у сваком погледу и још конкурентније на тржишту рада и тиме буду још снажнији стубови породице и друштва.

Борећи се за равноправност мушкараца и жена у процесу одлучивања залажемо се за остваривање основних људских права гарантованих бројним међународним декларацијама и повељама.

У то име, још једном желим да овај дан буде заиста њихов празник и дан наше захвалности за све добро којим су обогатили наше животе и свијет у којем живимо“, каже се у честитки предсједника Скупштине општине Мирка Стојића.

Comments are closed.