Српчани доминирали на Козари, трећи разред угоститеља припремио најбољи котлић
5. фебруар, 2018.
Гимназијалац Марко Миљевић из Српца један од најталентованијих средњошколаца
7. фебруар, 2018.

Начелник Млађан Драгосављевић гостовао на Радио телевизији Републике Српске

Начелник општине Млађан Драгосављевић гостовао је протеклог викенда у јутарњем програму Радио телевизије Републике Српске у емисији “Викенд јутро” гдје је говорио о актуелној друштвеној и економској ситуацији на подручју општине Србац. У двадесетоминутном разговору, начелник се посебнуо осврнуо на остварење буџета, развој привреде и пољопривреде и отварање нових радних мјеста.

Тако се могло чути да је буџет за ову годину већи у односу на прошлогодишњи план и износи 7 милиона КМ, а већи је и број запослених у 2017. години за око 130 на подручју наше општине  у односу на 2016. годину. 

Начелник је истакао да ће велики замах развоју привреде посебно дати нови погон фирме “Колектор ЦЦЛ” у индустријској зони Црнаја гдје је већ почела пробна производња у којој је ангажовано 98 радника од чега је њих 52 са подручја србачке општине а остатак чине радници из производне линије која је пресељена из Лакташа.

У емисији је било ријечи и о неким важнијим инфраструктурним пројектима реализованим у прошлој години, попут наставка изградње система водоснабдијевања према Жупском Разбоју и другим инвестицијама које су највећим дијелом финансирали Влада РС, кабинет предсједника Републике Српске и бројне републичке институције.

Говорило се и природним потенцијалима и већем развоју туризма са нагласком на вјерски туризам.

Комплетан разговор са начелником Млађаном Драгосављевићем у емисији “Викенд јутро” можете погледати у овом видеу:

 

Comments are closed.