Потписивање уговора са стипендистима у суботу 10. марта
7. март, 2018.
Осмомартовска радионица за чланове удружења „Ц.Е.З.А.Р.“ и Народне библиотеке
8. март, 2018.

Начелник и предсједник честитали Међународни дан жена

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитке свим припадницама љепшег пола наше општине поводом Међународног дана жена 8.марта. У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић истиче да на данашњи дан обиљежавамо стотину година дугу и координисану борбу жена за правду и равноправност. 

„Жене у нашој локалној заједници су прилично заступљене на одговорним функцијама у општинској управи и јавним предузећима и установама. Њихова памет и креативност помогла нам је да донесемо кључне одлуке у погледу планирања и управљања локалном заједницом.

Жене су увијек биле стуб развоја нашег друштва. Оне су снажан ослонац у борби за очувањем породице и стварању боље и срећније будућности за нашу дјецу и зато морамо инсистирати на њиховој још већој заступљености у свим областима друштвеног живота.

У то име, још једном упућујем срдачне честитке са жељом да ово не буде једини дан који ће им бити посвећен, већ да им сваки дан у години буде испуњен срећом, радошћу и љубављу“, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Мирко Стојић упућује честитке у име свих одборника и истиче да је поносан што младе и искусне жене сједе у нашим скупштинским клупама и учествују у доношењу важних одлука, те изражава наду да ће их у будућности бити много више. 

„Као носиоци законодавне власти, трудићемо се да жене и даље активно укључујемо у доношење најважнијих одлука у нашој локалној заједници, како би нам помогле да изградимо нове путеве и улице, оживимо привреду и отворимо нова радна мјеста. 

Наш живот је свакодневно обиљежен љубављу, подршком и жртвовањем жена – наших мајки, супруга, сестара, кћерки, пријатељица и сарадница. Зато желим да овај дан буде заиста њихов празник и дан наше захвалности за све добро којим су обогатили наше животе и свијет у којем живимо“, каже се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.