Извршена акција сузбијања комараца
11. август, 2018.
Слога стигла до побједе на старту првенства
13. август, 2018.

„Мотајички вук“ набавио нове ношње

Фолклорно удружење грађана ,,Мотајички вук“ на недавно одржаном Илинданском парохијско-лепеничком сабору завичајних игара „Огњена кола“, који је организован поводом славе друштва, представило је нове ношње које су неопходне за извођење кореографије Врањанска свита. 

Дио средстава у износу од 1500 КМ стигао је путем програма Омладинске банке Србац кога финансирају Општина Србац и Фондација „Мозаик“ а већи дио новца у износу од 3.450 КМ обезбијеђен је продајом улазница на концертима. 

Један од иницијатора набавке нових ношњи је предсједник ФУГ „Мотајички вук“, Синиша Вортић, који каже да обнављање опреме за наступе много значи, јер им омогућава адекватно извођење кореографија и учешће на концертима и фестивалма. 

„Нове ношње доприносе квалитетнијем сценском приказу, представљању и промовисању Мотајичког вука, али и наше општине“, рекао је Вортић.

Ношње су израђиване у радњи Традиционални стари обрт ,,Мираз“ у Јабланици, док је накит израђивала Леа Ћатић из Новог Сада.

Чланови Мотајичког вука од 20. до 25. августа боравиће у Украјини гдје ће учествовати на међународном фестивалу фолклора, на позив пријатеља који су били гости удружења прошле године на фестивалу ,,Мотајичко зимско прело“.

 

Comments are closed.