„Ритам“ доминирао у Брчком, Живојин и Исидора постали државни прваци
13. март, 2018.
Међународни шампионат у каратеу 20. маја у Српцу
14. март, 2018.

Младима се нуде бројне прилике путем Фонда омладинског ангажмана

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ је у фебруару и марту одржало циклус едукативних радионица, на којима су млади упознати са могућностима које им нуди Фонд омладинског ангажмана. Радионице су водили представници Фондације „СХЛ“ из Сарајева и Института за развој младих и заједнице „Perpetuum mobile“ из Бања Луке.

„У питању је пројекат „Youth work I like” који се реализује у оквиру сарадње Института „Perpetuum mobile“ и УГ „Ц.Е.З.А.Р.“. Учесници, подијељени у групе, писали су нацрт пројекта којим би допринијели развоју локалне заједнице. Неопходна знања и вјештине за практични дио су стекли у првом циклусу радионица“ рекао је Алекса Матић, један од 12 мултипликатора Фондације СХЛ.

Фонд омладинског ангажмана нуди прилику свим младима из Босне и Херцеговине, посебно онима без искуства у омладинском ангажману, да се пријаве за финансијску и менторску подршку како би организовали активности у својим локалним заједницама. 

За финансијска средства у износу до 4000 марака могу се пријавити омладинске/невладине организације, неформалне омладинске групе и појединци. Идеје и активности са којима се пријављује на Фонд морају бити усмјерене на младе од 14 до 28 година, те доприносити развоју локалне заједнице, школе или младих у тој заједници. 

Пријаве на Фонд примају се током цијеле године, тако да нема конкретних рокова за доставу пројеката. Подржани пројекти се бирају на мјесечној бази, дакле уколико своју идеју пошаљете до краја сваког мјесеца, у сљедећем мјесецу ће бити оцијењена од стране СХЛ Комисије. 

Ово је одлична прилика за све младе са подручја наше општине, да се укључе у омладински ангажман и да учине нешто добро за локалну заједницу. 

Додатне информације можете добити у Удружењу грађана „Ц.Е.З.А.Р.“, као и на сајту Фондације СХЛ .

 

Comments are closed.