Ансамбл Лијевче одушевио на смотри фолклора у Теслићу
3. децембар, 2018.
Основци креативним радовима украсили србачку библиотеку
4. децембар, 2018.

Министарство породице, омладине и спорта опрема фискултурну салу у Ситнешима

Основна школа “Вук Kараџић” из Ситнеша добиће спортску опрему у вриједности од 1.500 KМ за фискултурну салу у централној школи у Ситнешима и подручне школе. Донацију је обезбиједило Министарство породице, омладине и спорта у оквиру конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката и активности у области подршке породици који је био расписан почетком септембра.

Директорица школе Весна Савић каже да се ради о справама и реквизитима који ће побољшати наставу физичког васпитања.

“Добићемо “шведске љестве”, кошаркашке и одбојкашке лопте и струњаче за фискултурну салу у Ситнешима, а стићи ће и један број вијача и обручева, како за централну, тако и подручне школе”, рекла је Савић.

Она истиче да се ради о пројекту под називом “Спортом против порока данашњице за срећну породицу” и један је од укупно 51 пројекта који су одобрени од стране ресорног министарства за шта је издвојено 72.500 KМ.

“Пројекат ће бити реализован под паролом “у здравом тијелу здрав дух” крајем ове или почетком идуће године. Да бисмо имали здраву породицу морамо прије свега имати здраво дијете, које ће што мање времена проводити на улици а што више се бавити спортом и рекреацијом”, рекла је Савић.

Под истим мотом биће одржана и хуманитарна приредба у омладинском дому у Ситнешима која је заказана за 27. децембар са почетком у 17 часова. На манифестацији ће наступити бројне школске секције а приход који се прикупи тога дана биће такође усмјерен за опремање фискултурне сале, као и набавку улазних врата у подручној школи у Ћукалима.

“Ова манифестација је већ постала традиционална у нашој школи јер је организујемо сваке године како бисмо на овај начин помогли опремање наших школа. Очекујем велики одзив ученика, наставног особља, родитеља, мјештана и донатора”, рекла је Савић.

Она додаје да њихова установа припрема још неколико пројеката које ће кандидовати на јавне позиве код локалних и републичких институција.

Директорица Весна Савић се овом приликом захваљује свим донаторима који су помогли постављање дјечијих играоница у кругу школа, чија изградња ће се наставити идуће године.

Велика захвалност је такође упућена кабинету предсједника Републике Српске, Милорада Додика, који је донирао 20 хиљада KМ за санацију крова и набавку нове столарије за подручну школу у Горњим Срђевићима.

“Доласком хладнијих дана осјети се колико је ова донација била значајна јер кров више не прокишњава а замијењене су опасне салонит плоче које су угрожавале здравље дјеце и њихових учитеља. Просторије су такође много топлије због квалитетније изолације, тако да се може рећи да су сада створени одлични услови за одвијање наставе у овој школи”, истакла је Савић.

Comments are closed.