Десети слет планинара на Мотајици окупио 200 планинара из бивше Југославије
10. јул, 2018.
Почела адаптација зелене површине у улици 11. новембра у Српцу
11. јул, 2018.

Микула и Надничари на мини турнеји, концерт у Српцу у четвртак 12. јула

Музичар Бојан Микулић Микула из Ножичког одржаће са пратећим бендом “Надничари” мини серију концерата у Републици Српској, а први у низу биће одржан у Српцу у четвртак 12. јула. Микула отвара турнеју наступом у башти ресторана Монументал у Српцу од 21.30 часова а улаз је слободан. У случају кише, концерт ће бити одржан у клубу Continium.

Пратећи бенд “Надничари” чине: Либор Бочек (гитара), Арсен Чаркић (клавијатуре), Динко Куленовић (бас) и Бранко Столић (бубњеви).

Након наступа у Српцу, слиједи гостовање у Санском Мосту 18. јула (“Pub Now”), у Приједору 19. јула (Пивница “Molly Malone” feat Њоко Оно), у Костајници 3. августа (“Rock Caffe”) и у Градишци 10. августа (“Мануфактура Pub”).

Микула шаљивим текстовима осликава вријеме и сурову свакодневницу коју живимо. Ти текстови публику насмију али јако често и потакну на размишљање. У изразу користи крајишки нагласак, донекле и карикиран, а тако и фразе и изреке које долазе из народа. Њима се некад на једноставан начин објасне и најкомплексније мисли, каже аутор. Иако се ради о крајишком дијалекту, текстови су разумљиви свим слушаоцима, како у Сарајеву тако и у Београду, Загребу…

У музичком смислу, Микули се рад тешко може сврстати у неку жанровску ладицу. Пјесме се протежу од блуза (“9. април блуз” , “Solo drinker” ) преко реге звука у “Сирова земља” и “Зимски реге” и рокерских рифова у “Ако бога знате” па све до bossa nove и smooth jazza у “Награда за свитање” и стинговски обојене “Нека буде по твом”.

Comments are closed.