Материјали за сједнице
23. август, 2017.
Ђорђе Пејаковић наступа на међународном рукометном турниру у Лозани
24. август, 2017.

Мане комерц прикупља помоћ за петочлану породицу Зорана Ковачевића из Ћукала

Фирма “Мане комерц” из Српца почела је четврти циклус хуманитарне акције “Будимо породица” у оквиру које ће до 15. септембра прикупљати новчана средства за петочлану породицу Зорана Ковачевића из Ћукала. Ради се о породици слабијег имовног стања којој је помоћ заиста потребна, а средства су им првенствено намијењена за опремање купатила. 

Акција “Будимо породица” организује се у сарадњи са Центром за социјални рад Србац. У првом циклусу, комплетну помоћ за опремање купатила у износу од 1.100 КМ добила је петочлана породица Миливоја Бојића из Мартинца чија супруга је тешки бубрежни болесник и иде на дијализу у Лакташе три пута седмично, док је у другом циклусу уручена опрема за купатило у вриједности од око 1.000 КМ за хранитељску породицу Ружице Смиљанић из Горњих Корова која самостално подиже два унука.

Ових дана биће уручена помоћ у склопу трећег циклуса, када су се прикупљала средства за Добрилу Вукотић из Повелича, самохрану мајку са четворо дјеце.

„Акција је покренута 15. маја на начин да грађани активно учествују у прикупљању помоћи куповином неког од производа из нашег акцијског каталога у трговинским објектима “Мане комерц” широм општине, а сваког мјесеца прикупљамо средства за нову породицу. Помоћ се прикупља на начин да издвајамо 10 одсто од укупне вриједности продатих производа из акцијског каталога”, рекао је менаџер предузећа, Предраг Ђукић.

Он додаје да је цијели процес транспарентан о чему свједочи и то да је контактиран Центар за социјални рад Србац како би помоћ била усмјерена на право мјесто.

Comments are closed.