Србачки првачићи извели приредбу за учитеље и родитеље
13. фебруар, 2018.
Продужен упис у курсеве италијанског језика и фотографије
14. фебруар, 2018.

“Мане комерц” поклонио 35 лопти за основне школе и успјешно окончао акцију “Будимо породица”

Фирма “Мане комерц” из Српца успјешно је окончала хуманитарну акцију “Будимо породица” подјелом 35 лопти за све основне школе на подручју србачке општине. Лопте је на јучерашњој манифестацији “Сто дана ђака првака” која је одржана у основној школи у Српцу уручио менаџер фирме Предраг Ђукић.

Ђукић је рекао да је њихова акција у склопу које је укупно донирано 9.000 КМ на овај начин добила најљепши могући епилог.

“Свјесни смо значаја физичког васпитања за раст и развој дјеце и зато смо се одлучили да донирамо лопте како би мотивисали дјецу да се више баве спортом, у складу са познатом изреком – у здравом тијелу, здрав дух. Најважније је да су дјеца здрава јер без тога не може бити ни просперитета друштва”, рекао је Ђукић.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио се у име свих директора школа фирми “Мане комерц” на овој значајној донацији у вриједности од око 1.050 КМ. 

“Имамо добру сарадњу са фирмом “Мане комерц” која је препознала наше потребе и обрадовала нас овим лијепим гестом. Ова донација ће сасвим сигурно побољшати наставу из предмета физичке културе у свим основним школама”, рекао је Драгосављевић.

Фирма “Мане комерц” је овом донацијом окончала посљедњи, осми циклус акције “Будимо породица” која је трајала од маја прошле године, чиме је овај колектив обиљежио 25 година успјешног постојања и рада.

У првом циклусу акције, помоћ за опремање купатила у износу од 1.100 КМ добила је петочлана породица Миливоја Бојића из Мартинца чија супруга је тешки бубрежни болесник.

Други циклус акције је био намијењен за хранитељску породицу Ружице Смиљанић из Горњих Корова којој је уручена санитарија и материјал за опремање купатила у вриједности од преко хиљаду марака.

У трећем циклусу уручена је помоћ у виду столарије и кућних потрепштина у вриједности од 1.230 КМ четворочланој породици Дубравке Вукотић из Повелича. На поклон су добили улазна врата, прозор, подне плочице за предсобље, љепило за плочице и прехрамбени пакет а најмлађој укућанки Дијани, која похађа трећи разред, уручен је рођендански поклон у виду школске торбе и прибора. 

Помоћ је добила и петочлана породица Зорана Ковачевића из Ћукала којој је уручен грађевински материјал за адаптацију породичне куће а вриједност донације износила је 1.100 КМ. 

У петом циклусу акције, уручена је донација шесточланој породици Пере и Весне Лешчешин из Горњих Срђевића у износу од 1.070 КМ. Поклон се састојао од троје собних врата, два ПВЦ прозора и 40 квадратних метара ламината.

Донацију у износу од 1.100 КМ за грађевински материјал и столарију је добила и седмочлана породица Велибора и Снежане Тодоровић из Ножичког који живе као подстанари са петоро дјеце. 

У седмом циклусу акције, фирма „Мане комерц“ је помогла самохраном оцу Мирославу Јешићу из Бајинаца поклонивши му нову веш машину и комбиновани фрижидер са замрзивачем у вриједности од 850 КМ. Он живи са двоје малољетне дјеце, узраста 7 и 10 година о којима самостално води бригу након смрти супруге Новке у мају прошле године. 

„Захвалност за успјешну реализацију акције највише упућујем грађанима који су активно учествовали у прикупљању помоћи куповином неког од производа из акцијског каталога у трговинским објектима “Мане комерц” широм општине. Ми смо издвајали 10 одсто од укупне вриједности продатих производа и тако прикупили потребна средства”, рекао је менаџер фирме, Предраг Ђукић.

У реализацију хуманитарне акције је био укључен и Центар за социјални рад Србац уз чију помоћ се вршио избор породица како би помоћ отишла на право мјесто.

 

Comments are closed.