Молебан у храму Васкрсења Господњег поводом Православне нове године
12. јануар, 2018.
Три студенткиње из Српца на ранг листи стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“
13. јануар, 2018.

Ловачко удружење „Срна“ подсјећа на обавезу плаћања чланарине

Ловачко удружење „Срна“ Србац на сједници управног одбора која је одржана крајем децембра донијело је одлуку о висини чланарине, других обавеза и роковима плаћања за ловну 2018/2019 годину. Учлањење у ловачко удружење износи 200 КМ, док је годишња чланарина подијељена у четири категорије, и то:

а) за чланове од 18 до 65 година старости 120 КМ,
б) за чланове од 65 до 70 година старости 60 КМ,
ц) за чланове преко 70 година старости 30 КМ,
д) за жене чланове 30 КМ.

Рок за уплату укупног износа чланарине почео је 1. јануара и завршава се 31. марта 2018. године. Уплате се врше искључиво на жиро рачун Ловачког удружења „Срна“ Србац.

Обавеза матичног ловца је и плаћање ловне карте, за лов ситне дивљачи и предатора у износу од 20 КМ по Одлуци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Термин за плаћање ловне карте је од 1. до 31. јула 2018. године.

Сви матични ловци (изузев ловаца до 70 година старости, жена ловаца и болесних ) обавезни су учествовати (минимално један дан) у лову на предаторе које организују секције. 

Такође су обавезни, минимално један дан, учествовати у радовима у ловишту, које организују секције или ловачке групе и то: изношење соли и хране за дивљач, израда хранилишта и солила за крупну и ситну дивљач, израда чека и других ловних објеката. 

Ловачко удружења „Срна“ ће након истека свих предвиђених рока за уплату чланарине доставити Полицијској станици Србац списак ловаца који су измирили своје обавезе према удружењу и имају статус члана, као и списак ловаца који се бришу из евиденције чланства и губе статус матичног члана због неивршавања обавеза.

Comments are closed.