Друга лига РС за рукометашице: Српчанке убједљиве против Дервенте
17. април, 2018.
Младост и Млади Крајишник наставили сјајну серију, несавладиви више од пола године
17. април, 2018.

Кренула исплата подстицаја за србачке пољопривреднике

За осам пољопривредних произвођача из србачке општине данас су исплаћени подстицаји у пољопривреди који су одобрени у прошлој години. Ради се о подстицајима за изградњу система за наводњавање, изградњу пластеника и подизање нових засада воћа у укупном износу од 13.638 КМ.

Средства су предвиђена Програмом обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде у 2017. години. Начелник Млађан Драгосављевић је крајем јула прошле године расписао јавни позив за додјелу ових средстава а накнадно су уврштена и средства за изградњу система за наводњавање. Ово је био резултат договора начелника општине Млађана Драгосављевића са пољопривредним произвођачима, што је подржано и од стране одборника, као једна од мјера отклањања посљедица суше која је у протеклом периоду причинила значајне штете

Прије неколико дана је на сједници Скупштине општине Србац усвојен и приједлог Програма обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде за 2018. годину.

На овај начин ће бити пружена подршка увођењу система за наводњавање у ратарској, повртларској и воћарској производњи у укупном износу до 25 хиљада КМ, подстицај за произведено и продано поврће у заштићеном простору (пластеницима) и набавку мицелија са супстратом за произвођаче гљива у износу до 10 хиљада КМ, субвенцију удружењима пчелара за проширење пчелињих друштава у износу до 5 хиљада КМ и подстицај за узгој стеоних квалитетно-приплодних јуница у износу до 10 хиљада КМ.

Comments are closed.