Слога поражена у Петрову
20. мај, 2018.
Интернационални пица мајстор Данијел Златковић у посјети Српцу
21. мај, 2018.

Карате вјештине у Српцу презентовало 218 такмичара из четири земље

Карате клуб „Борац“ организовао је у недјељу 20. маја у спортској дворани у Српцу међународно такмичење у каратеу и борилачким вјештинама НА којем је учешће узело 218 такмичара из 12 клубова из Црне Горе, Србије, Њемачке и БиХ. 

Они су се надметали у појединачним и екипним такмичењима у катама и борбама а прије такмичарског дијела истакнути учитељи Зоран Нинић из Бања Луке и Предраг Лазаревић из Црне Горе одржали су стручно-тренерски семинар са презентацијом борилачких вјештина. Семинар је био изузетно едукативан за малишане који су на овај начин стекли нова знања која ће примјењивати у будућем бављењу овим спортом.

На такмичењу је учествовало око тридесетак чланова Карате клуба “Борац” из Српца а највише успјеха имале су наше младе суграђанке Оља Татомир, Лидија Босанчић и Нина Миланковић које су освојиле златне медаље у катама појединачно и екипно. Златну медаљу освојила је и најмлађа учесница такмичења, четворогодишња Анастасија Гаврановић из Српца.

Такмичењу је присуствовао начелник општине Млађан Драгосављевић који је честитао свим такмичарима и пожелио да оваквих спортских манифестација буде још више.

“Каратисти Борца достојно представљају нашу општину и Републику Српску на међународном плану и желим да у будућности освајају још много награда и признања”, рекао је начелник Драгосављевић.

Тренер Борца Љубомир Тадић уручио је начелнику Млађану Драгосављевићу захвалницу и симболични пехар у знак захвалности што је Општина Србац била један од главних покровитеља турнира. 

Захвалнице су уручене и другим појединицима који су дали свој допринос раду Карате клубу ,,Борац“ и промоцији карате спорта у Српцу.

Такмичење је организовано у сарадњи са Интернационалном “Wado Kai” федерацијом и Центром за културу и спорт Србац.

Више фотографија са такмичења можете погледати на фејсбук страници SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.