Каратисткиња Оља Татомир и тренер Љубомир Тадић награђени на хуманитарном фестивалу у Будви
12. септембар, 2018.
Нова група дјеце из Српца отпутовала на бесплатно љетовање у Бечиће
12. септембар, 2018.

Јавни позив за финансирање омладинске размјене и мобилности омладинских радника

У оквиру Програма Ерасмус плус–Финансирање мобилности младих–Стварање могућности за Уједињено краљевство широм Европе, отворен је јавни позив у оквиру којег ће се финансирати двије активности:

– Омладинске размјене;
– Мобилност омладинских радника.

Циљ позива је да се омогуће размјене између организација из земаља учесница у програму, на начин да се обезбиједе организације домаћини и организације које шаљу учеснике, с тим да је основни услов да организације из Уједињеног краљевства морају да учествују или као домаћин или као организација која шаље представнике.

У оквиру Позива могу аплицирати локалне, регионалне власти, невладине организације, удружења предузетника, друштвено одговорна предузећа као и неформалне групе младих.

Прије аплицирања, неопходно је да се организација/апликант региструје на Кориснички портал за образовање, аудиовизуелне технике, културу, становништво и волонтирање. Регистровати се можете кликом на овај линк.

Прије аплицирања, савјетује се да се пажљиво прочита Програмски водич који се може пронаћи на  интернет страници Erasmus plus, а све у циљу упознавања са правилима и условима аплицирања, док се на истој страници такође може пронаћи више информација о самом програму.

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (e-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у Програмима Европске уније, замољавају се апликанти из Републике Српске да обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу (b.vicanovic@meoi.vladars.net, ccd.telic@meoi.vladars.net, j.saraba@meoi.vladarsnet) о кандидовању за средства Програма ЕУ Ерасмус плус 2014-2020.

За додатна питања, можете контактирати представника министарства путем електронске поште b.vicanovic@meoi.vladars.net или путем телефона 051/339-415.

Comments are closed.