Шести три из Српца учествовао у љетном кампу у Брчком
10. јул, 2018.
Десети слет планинара на Мотајици окупио 200 планинара из бивше Југославије
10. јул, 2018.

Извршена акција уклањања паса луталица у сарадњи са азилом из Прњавора

У ужем градском језгру у Српцу данас је организована акција уклањања паса луталица са јавних површина у сарадњи са Хигијенским сервисом за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора. Акција је извршена због учестале појаве паса луталица а извршена је на захтјев Општинске управе под надзором комуналне полиције. 

Пси луталице су безбједно уклоњени и транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору гдје су предузете мјере ветеринарске здравствене заштите, превентивна вакцинација, означавање микрочипом, стерилизација, храњење и брига, након чега ће пси бити спремни за удомљавање.

Због честе појаве паса луталица на градским улицама, створена је несигурност код грађана, а нарочито код дјеце јер је евидентирано неколико угриза грађана од стране паса а постојала је и могућност појаве заразних болести.

Највећи број паса луталица појавио се што су их несавјесни грађани довезли и оставили по граду због чега ће надлежни службеници у наредном периоду посветити већу пажњу на откривању и кажњавању таквих лица а апелује се и грађанима који имају кућне љубимце да их не пуштају да се шетају градом без пратње.

Comments are closed.