Расписан јавни позив за додјелу средстава привредницима за мале инвестиционе пројекте
8. новембра, 2019.
Основан Фонд солидарности Борачке организације Србац, стиже помоћ најугроженијим борцима
8. новембра, 2019.

Извршена акција уклањања паса луталица у сарадњи са азилом из Прњавора

У ужем градском језгру у Српцу данас је организована акција уклањања паса луталица са јавних површина у сарадњи са Хигијенским сервисом за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора. Акција је извршена због учестале појаве паса луталица и стварања несигурности код грађана а извршена је на захтјев Општинске управе под надзором комуналне полиције.

Пси луталице су безбједно уклоњени и транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору гдје су предузете мјере ветеринарске здравствене заштите, превентивна вакцинација, означавање микрочипом, стерилизација, храњење и брига, након чега ће пси бити спремни за удомљавање.

Због честе појаве паса луталица на градским улицама, створена је несигурност код грађана, а нарочито код дјеце а постојала је и могућност појаве заразних болести.

Највећи број паса луталица појавио се зато што су их несавјесни грађани довезли и оставили по граду због чега ће надлежни службеници у наредном периоду посветити већу пажњу на откривању и кажњавању таквих лица а апелује се и грађанима који имају кућне љубимце да их не пуштају да се шетају градом без пратње.

Comments are closed.