Општинска изборна комисија на састанку са представницима политичких субјеката
10. август, 2018.
„Мотајички вук“ набавио нове ношње
12. август, 2018.

Извршена акција сузбијања комараца

На подручју србачке општине синоћ је извршена акција запрашивања комараца која је изведена на пет локација. Акцију су спроводили радници предузећа за санитарно-еколошку заштиту “Еко Бел” из Лакташа у времену од 20 до 23 часа.

Дипломирани санитарни инжењер, Дражен Билић, рекао је да је извршено сузбијање ларви и одраслих форми комараца са земље путем специјализованих возила.

“Акцију смо извршили у граду Српцу са приградским насељима, затим на правцу од Српца до Ситнеша, Дворина и Повелича, затим од Српца до десне стране Повелича и села Лијевче поља, потом од Српца до Корова и Сефероваца а обухваћено је и подручје Брезовљана, Селишта, Ножичког, Старог Мартинца и Пријебљега закључно са индустријском зоном”, рекао је Билић.

Он додаје да је посебна пажња посвећена сузбијању ларви комараца која је извршена на 12 локалитета.

Сузбијање комараца извршено је са пет возила а у сваком од њих био је по један радник општинске управе који је координирао радом на терену.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Марко Михољчић, рекао је да је још почетком љета било у плану да се организује ова акција али је у више наврата одгађана због кише.

“У протеклим љетним мјесецима било је доста кишних периода што је довело до повећане концентрације комараца тако да смо у договору са фирмом Еко-Бел одлучили да сада организујемо ову акцију. Из општинског буџета за дезинсекцију комараца је планирано 9500 КМ а у плану је ускоро буде извршена и јесења дератизација на подручју читаве општине”, истакао је Михољчић.

 

 

Comments are closed.