Одржана десета сједница Скупштине општине Србац
10. октобар, 2017.
Радници Колектора из Српца освајају планинске врхове у Словенији
10. октобар, 2017.

Изложба радова талентованих ученика у Центру средњих школа

У организацији Асоцијације средњошколаца у БиХ – Локални тим Србац, у Центру средњих школа “Петар Кочић” одржана је изложба под називом “Таленти, осмијех!” која је имала за циљ да покаже различите ученичке таленте попут писања, цртања, пјевања, плесања, говорништва, играња, општег знања и слично. Изложба је организована у склопу обиљежавања АСуБиХ седмице која се на различите начине обиљежава у цијелој БиХ. 

Ученици су били у могућности да напишу поруку у виду цитата или мотивационе поруке на папирић и залијепе га међу остале изложене радове. Поред изложбе, организована је и радионица са професорицом хемије Слађаном Рачић-Малбашић, при чему су изведени различити експерименти. 

Током ових активности, ученици су били у могућности да погледају презентацију о Локалном тиму и асоцијацији у холу школе. Ова организација планира одржати предавање о АСуБиХ у свим одјељењима првих разреда и овим путем позива све ученике да се прикључе њиховом Локалном тиму.

Асоцијација средњошколаца у БиХ је нестраначка и неполитичка организација чији је основни циљ побољшање статуса средњошколаца и окупљање свих младих који похађају средњу школу, а дјелује у око 30 локалних заједница широм БиХ. 

Локални тим асоцијације из Српца до сада је организовао неколико догађаја у нашем граду, попут Социјалног дана у оквиру којег су ученици замијенили школске клупе на један дан волонтирајући на радним мјестима у локалним предузећима. У пројекту је учествовало шест средњошколаца из Српца, од чега је њих троје било ангажовано у Пекотеци Кви-Кви, а троје у производном погону фирме МПМ – Машинска прерада метала, чиме су стекли своје прво радно искуство. 

Чланови Локалног тима организовали су и квиз знања у холу школског центра и на тај начин прикупљали новац за социјално угрожене, а затим су заједно са Клубом младих Црвеног крста дијелили помоћ на терену. Учествовали су и у акцији прикупљања смећа у ужем градском језгру и радионицама израде уникатних радова у удружењу Извор, као и другим активностима које су препознате од стране локалне заједнице. 

*Информације и фотографије кориштене су са званичне странице Центра средњих школа „Петар Кочић“ Србац.

 

Comments are closed.