Одржано предавање за србачке основце о репродуктивном здрављу и раној превенцији рака
5. децембар, 2018.
Уручили пакете помоћи за седам ратних војних инвалида
5. децембар, 2018.

Избор најбољих спортиста општине Србац 22. јануара у средњошколском центру

Избор најбољих спортиста општине Србац за 2018. годину биће одржан у уторак 22. јануара са почетком у 17 часова, одлучио је организациони одбор манифестације на првом састанку који је одржан у згради општинске управе у Српцу.

Новина у односу на претходне године је да ће избор најбољих спортиста бити одржан у холу Центра средњих школа “Петар Kочић” гдје ће осим проглашења побједника бити одржан и спортско-забавни програм у којем ће талентовани спортисти презентовати своје вјештине.

Манифестација се организује шеснаесту годину заредом у организацији Радио Српца а под покровитељством Општине Србац.

Организациони одбор је јуче именовао седмочлани стручни жири а усвојена је и одлука о критеријумима за избор најбољих спортиста, те донесен закључак о расписивању јавног позива који ће бити објављен 1o. децембра и трајаће мјесец дана.

Директорица Радио Српца, Љиљана Kошчица, која је услијед оправданог одсуства предсједника организационог одбора Мирка Стојића предсједавала сједницом, рекла је да је Радио Србац задужен за организационе припреме овог спортског догађаја и додала да ће награде и овог пута бити додијељене у појединачним и екипним категоријама.

“За награде могу бити предложени активни спортисти, учесници спортских такмичења која су организована на нивоу општине Србац, Републике Српске, државног и међудржавног нивоа у 2018. години, најуспјешнији спортски радник, најуспјешнији млади спортиста до 18 година, најуспјешнији спортски клуб и најуспјешнија млада екипа до 18 година”, рекла је Kошчица.

Прошле године је за најуспјешнијег спортисту општине Србац проглашена Оља Татомир из Kарате клуба “Борац” Србац која је освојила до сада преко 60 медаља, од чега је половина златних, а има и око 15 освојених пехара. Члан је Wado kai репрезентације Републике Српске и Академије борилачких вјештина БиХ.

Comments are closed.