„Ц.Е.З.А.Р.“ обиљежио међународни дан С.О.С. телефона
16. мај, 2018.
Матуранти прославили завршетак школе
17. мај, 2018.

Исидора Цвијетић проглашена за Ново Име и отворила врата свјетског плесног првенства

Исидора Цвијетић из Српца побиједила је на талент такмичењу које је организовала компанија НОВО РС чиме је проглашена за Ново Име и стекла право на новчану награду која се креће до максималних 5.000 КМ. Ради се о чланици Плесног клуба „Ритам“ из Српца која се латино-америчким плесовима бави већ 12 година и освојила је прегршт награда на домаћим и међународним такмичењима.

Млада Српчанка је имала амбицију да наступи ове године на свјетском плесном првенству које се одржава од 15. децембра у Риги у организацији Свјетске плесне федерације (WDSF) због чега се пријавила на позив ове компаније која стимулише младе таленте из цијелог региона.

„Пријавила сам се како бих могла представити нашу државу на овом великом такмичењу са својим партнером Живојином Сувајцем са којим плешем већ три године. Одлазак на ово такмичење много кошта а немамо спонзоре који би нам помогли, због чега је ова награда стигла у правом моменту. Срећна сам што сам побиједила и сада ћемо се фокусирати на припреме које ускоро почињу“, рекла је Исидора.

Она је тријумфовала у четвртом кругу талент такмичења компаније НОВО РС и тако постала четврто Ново Име које су наградили у протеклом периоду у оквиру свог програма подршке младима. 

Побједник је проглашен на начин да је стручни жири који има вишегодишње искуство у области образовања, културе, умјетности и спорта прикупио пријаве свих учесника и затим одабрао оне који су ушли у ужи круг, након чега је организовано гласање путем интернета на којем је Исидора однијела убједљиву побједу.

„На свјетском првенству у Летонији наступићемо у категорији Youth Latin која је једина плесна категорија на овом такмичењу. До краја године имамо у плану и наступ на међународном турниру у Брчком 9. јуна а сигурно је да ћемо наступити на још неким такмичењима у региону“, рекла је Исидора.

За протекле три године, Исидора и Живојин су освојили бројна прва мјеста на такмичењима широм Босне и Херцеговине, а најзначајнији резултати су три прва мјеста на Државном првенству БиХ 2016, 2017. и 2018. године, те Куп БиХ 2016. године. Такође су учествовали на међународним такмичењима као једини пар из Босне и Херцеговине, а најзначајнији резултат јесте 14. мјесто у Талину те улазак у осмину финала на такмичењу у Темишвару и улазак у четвртфинале у Београду. 

Путовали су широм Европе и посјетили много градова попут Вероне, Братиславе, Темишвара, Талина, Монтане, Тренцина, а позивани су и на такмичење у Дубаи. 

Компанија НОВО РС која је додијелила новчану награду однедавно дјелује на територији Републике Српске и представља подружницу групације Novomatic која важи за једног од тржишних лидера у областима креације и иновације гејминг опреме и системских рјешења. Основан 1980. године у Аустрији, као замисао професора Јохана Графа, Novomatic је стасао у свеобухватну међународну компанију која данас дјелује на територији 45 земаља, а своју иновативну гејминг технологију и рјешења извози широм планете. 

Они важе за глобално највећег појединачног донатора Црвеног крста, а током разорних поплава 2014. године у БиХ, хитном новчаном донацијом у износу од 400.000 КМ су директно помогли најугроженијим грађанима у Републици Српској и Федерацији БиХ.

 

Comments are closed.