Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za mikro, mala i srednja preduzeća

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

javni pozivU okviru projekta Challenge to change - C2C, objavljen je prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje. Sredstva u ukupnom iznosu od 2,3 miliona evra namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja BiH i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 evra, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 evra.

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma:
1. Inovativnost poslovne ideje
2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje
3. Društvena korist

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti klikom na ovaj link

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se može preuzeti na internet stranici klikom na ovaj link, biće uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene mail-om neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija je 12. juni 2017. godine, do 16 časova.

Challenge program je uspostavljen zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/ Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Program će u naredne četiri godine kroz projekat Challenge to change - C2C implementirati Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Kako bi aplikanti dobili detaljnije informacije u vezi ovog projekta, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RARS zajedno sa projektnim partnerom Sarajevskom razvojnom agencijom SERDA organizuje info dane na kojima će biti predstavljen ovaj javni poziv.

Info dani će se održati u sljedećim gradovima:
1. Trebinje, u saradnji sa Agencijom za razvoj MSP, utorak, 16. maja 2017 godine, sa početkom u 11:00 časova u prostorijama Agencije Trebinje, ulica Stepe Stepanovića bb.
2. Prijedor, u saradnji sa razvojnom agencijom "PREDA", 17. maja 2017. godine u 11 časova u sali Zavoda za izgradnju grada Prijedora (sala preko puta Gradske tržnice), adresa Miloša Obrenovića 18c, 79101 Prijedor.
3. Mostar, u INTERA Technology Park Mostar, srijeda 17. maja 2017. godine sa početkom u 11:00 časova.
4. Zenica, u prostorijama Agencije ZEDA, Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb (2. sprat ICC), četvrtak 18. maja 2017. godine sa početkom u 11:00 časova
5. Doboj u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Doboja, petak 19. maja 2017. godine u prostorijama restorana Harizma, sa početkom u 11:00 časova.
6. Bijeljina u saradnji sa Gradom Bijeljina i Agencijom za razvoj MSP Bijeljina, u ponedeljak 22. maja 2017. godine sa početkom u 12:00 časova u Skupštinskoj sali Grada Bijeljina.
7. Banjaluka u saradnji sa Gradskom razvojnm agencijom "CIDEA", srijeda 24. maja 2017. godine u restoranu Akvana sa početkom u 11:00 časova.