Davao krv u Srpskoj i Rumuniji

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

branko grahovacGolman rumunskog Jašija, Srpčanin Branko Grahovac, pored aktivnog bavljenja sportom, poznat je i po svom humanitarnom radu, a jedan je od redovnih davalaca krvi. Tako je prije nekoliko dana u Rumuniji darovao krv za jednog bolesnog dječaka kome je hitno bila potrebna AB krvna grupa u nastavku liječenja.

Sekretar Crvenog krsta Srbac, Ljiljana Jovičić, kaže da je navikla da čuje ovako lijepe vijesti od Baneta, jer se redovno raspituje o akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Srpcu.

“Branko je često darovao krv u Srpcu kada se njegov dolazak podudari sa akcijama koje organizujemo. Drago mi je što je nastavio sa činjenjem humanih djela i u Rumuniji”, rekla je Jovičić.

Ona dodaje da je Bane bio na usluzi tokom katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je učestvovao u pružanju pomoći ugroženim mještanima, ne samo iz srbačke već i drugih opština i gradova.

“Ustupio je svoj džip i zajedno sa nama raznosio humanitarnu pomoć ugroženima, a sa brojnom ekipom iz Srpca sedam dana je učestvovao u čišćenju poplavljenog Doboja. Neka njegov primjer bude motivacija mladima da se na sličan način uključe u pružanje pomoći, jer nema ništa ljepšeg od činjenja dobrih djela”, rekla je Jovičić.