Начелник Млађан Драгосављевић гостовао на Радио телевизији Републике Српске
6. фебруар, 2018.
„Ц.Е.З.А.Р.“ обиљежио Дан сигурног интернета
8. фебруар, 2018.

Гимназијалац Марко Миљевић из Српца један од најталентованијих средњошколаца

Ученик првог два разреда гимназије, Марко Миљевић, један је од најталентованијих ученика Центра средњих школа “Петар Кочић” а по својим наставним и ваннаставним активностима може представљати примјер не само својим вршњацима, већ и старијим ученицима ове школе. То је резултат квалитетног и преданог рада у Основној школи “Јован Јовановић Змај” гдје је остварио одличне резултате и био проглашен за ученика генерације.

Марко је још као основац учествовао на бројним такмичењима па је тако у седмом разреду освојио прво мјесто на општинском такмичењу из енглеског језика. Добре резултате је постигао и на општинским такмичењима из физике и математике гдје је стигао до регионалног и републичког такмичења, а учествовао је и на бројним такмичењима из информатике.

“Физика ми је један од омиљених предмета а волим и историју јер у слободно вријеме имам обичај да истражујем о догађајима из прошлости. Основну школу ћу највише памтити по наставницима који су ми остали у лијепом сјећању, а нарочито они који су ме припремали за такмичења. Такође, у сјећању ће ми остати дружење и позитивна атмосфера која ми је омогућавала постизање што бољих резултата“, рекао је Марко.

Веома брзо се прилагодио средњошколском образовању и наставио са учешћем на такмичењима, па је тако у децембру прошле године био члан дебатног тима наше школе на међурегионалном дебатном такмичењу у бањалучкој Гимназији. Такмичење је организовао Центар за културу дијалога а наша екипа је заузела пето мјесто међу 18 тимова из 11 градова, док је Марко у појединачној конкуренцији био једанаести међу 54 дебатанта.

Поред учења, једна од Маркових главних преокупација су латиноамерички и стандардни плесови, јер је већ годинама члан Плесног клуба “Ритам” из Српца са којим је остварио бројне успјехе на домаћим и међународним такмичењима. 

“Од важнијих такмичења у прошлој години били су плесни фестивал у Витезу и квалификациони турнир у Босанској Крупи, као и такмичење у Сарајеву. Веома сам задовољан резултатима будући да смо на сва три такмичења освојили прво мјесто. Плесну сезону смо окончали успјешним новогодишњим концертима у Градишци, Дервенти и Модричи”, рекао је Марко.

Он је већ годинама члан аматерског позоришта “Миленијум” из Српца у којем је остварио неколико запажених улога. 

“У слободно вријеме волим да се посветим и писању приповједака које су ми уједно омиљена књижевна врста. Волим да се бавим кошарком а почео сам и да свирам гитару. Укључен сам и у бројне школске секције”, каже Марко.

Још увијек се није опредјелио за одређени факултет, али истиче да је гимназија коју је уписао одлична основа за било које од будућих занимања.

“У животу волим да се водим принципом великог њемачког филозофа који каже: “Правила за срећу су: Нешто за радити, неко за вољети и нешто за надати се“. Сматрам да је битно имати циљ у животу, некога с ким ћемо подијелити срећу и нешто ка чему требамо тежити”, сматра Марко.

*Информација за овај текст и дио фотографија преузети су са интернет странице Центра средњих школа “Петар Кочић” Србац.

 

Comments are closed.