Вртић организовао једнодневни излет на имању Ђуре Цвијића у Кладарима
10. јун, 2018.
Србачки основци упознали природне љепоте Републике Српске и Србије
11. јун, 2018.

Фирма „Tat-Com“ прославила отварање новог производног погона у Ситнешима

Србачка фирма „Tat-Com“ синоћ је на свечан начин обиљежила отварање новог производног простора у Ситнешима који је подигнут на мјесту некадашње касарне и бившег пољопривредног добра „Мотајица“. Свечаности је присуствовало више од хиљаду званица из Српца и више градова Републике Српске а одазвали су се и гости и пословни партнери из бројних европских земаља. 

Ова фирма је основана још прије 12 година и од тада до данас успјешно развија своју дјелатност у области дрвопрераде.

Млади предузетник и власник фирме, Драган Татомир, још 2006. године донио је крупну животну одлуку да посао полицијског службеника замијени приватним бизнисом како би обезбиједио бољу егзистенцију за своју породицу. У исто вријеме имао је визију да направи значајан искорак у оживљавању привреде на подручју наше општине и смањењу броја незапослених радника у чему је такође успио, тако да ова фирма која је на почетку бројала два радника, данас има 23 запослена а до краја године у плану је да у производном процесу буде ангажовано 35 запослених.

У овој фирми плате и доприноси за раднике исплаћују се редовно а према држави се такође у законском року исплаћују порези и друге обавезе.

Фирма „Tat-Com“ је првобитно почела развијати своју дјелатност у двије хале у Трњачанима на површини од 500 квадрата гдје се одвијала трговина трупцима и производња огревног дрвета. 

Како би остварио своју замисао о проширењу производњу, власник Драган Татомир је купио земљиште у Ситнешима по подстицајној цијени у чему је добио подршку Општинске управе и сагласност свих одборника Скупштине општине Србац који су на фебруарској сједници ове године усвојили одлуку о умањењу тржишне цијене непокретности на овом локалитету како би фирма могла да прошири производњу и запосли најмање 10 нових радника.

За веома кратко вријеме адаптирани су постојећи објекти некадашње касарне и пољопривредног добра „Мотајица“ на површини од пет хектара и дограђени нови објекти, тако да се данас овдје могу видјети двије хале за производњу даске и једна халу за производњу огрева, уз управну зграду са шест канцеларија, кухињу, туш кабине и тоалете за раднике а укупна улагања за неколико протеклих мјесеци достигла су износ од два милиона КМ.

У року од годину дана овдје се планира изградња сушара од 300 кубика и једна хала у којој ће бити смјештена сва произведена роба а како се посао буде развијао у дугорочном плану је изградња хале за финалне производе, тако да ће годишњи промет који се креће између пет и шест милиона КМ имати још већу тенденцију раста.

Фирма у овом тренутку сарађује са бројним пословним партнерима из Италије, Њемачке, Мађарске, Румуније, Турске, Црне Горе и других европских земаља. 

Оно што је за кратко вријеме постигла фирма “Tat-Com” треба да буде за примјер не само постојећим привредним субјектима већ и свима онима који имају планове и визије да уложе свој почетни капитал и крену са самосталном производњом. 

У обраћању присутнима, власник фирме Драган Татомир захвалио се свим гостима који су се одазвали како би с њим прославили овај успјех а највећу захвалност упутио је својим радницима и пословним партнерима. Татомир се захвалио и представницима локалне власти који су га подржали у намјери да прошири производњу и запосли нову радну снагу истичући да је за протеклих 12 година увијек имао подршку локалне управе.

Присутнима се обратио и начелник општине Млађан Драгосављевић који је честитао Драгану Татомиру на овом пословном подухвату и истакао да је ово одличан примјер како се властитим трудом, залагањем и способношћу може покренути сопствени бизнис који ће бити успјешан и одржив. Он је рекао да ће Општинска управа и даље стајати на располагању овој фирми за будућа инвестициона улагања која ће допринијети побољшању привредне слике у нашој општини и смањењу незапослених на Бироу рада.

Током вечери организован је богат музички програм а звијезда вечери био је прослављени фолк пјевач Мирослав Илић који је атмосферу довео до усијања бројним хитовима из своје богате каријере.

Госте је забављао и Хармонија бенд из Српца а наступио је и извођачки ансамбл Фолклорног удружења грађана „Мотајички вук“ из Ситнеша који је за присутне одиграо Игре из Лесковца. Умјетнички руководилац Мотајичког вука, Ратко Лаловић, захвалио се Драгану Татомиру на свесрдној подршци коју пружа овом фолклорном друштву у задњих неколико година због чега су му у знак захвалности уручили симболичан поклон.

Славље је потрајало до касних ноћних часова уз популарне хитове народне музике а у више наврата заиграло се и традиционално коло.

 

Comments are closed.