Резултати градског турнира у малом фудбалу “Србац 2018”
3. јул, 2018.
Отворен производни погон Колектора у Црнаји вриједан милион евра
5. јул, 2018.

Двије Саре из Српца добиле стипендије министарства за перспективне спортисте

Министарство породице, омладине и спорта РС одобрило је 85 стипендија за перспективне спортисте, спортисте са инвалидитетом и олимпијске кандидате, а међу њима су се нашле Сара Будимчић и Сара Давидовић из Српца. Ове младе и талентоване спортисткиње добиће дванаестомјесечну стипендију у износу од 130 КМ.

Сара Будимчић је ученица четвртог разреда гимназије и чланица Аеро клуба Ултра лаког летења из Српца. Она је у јулу прошле године освојила прво мјесто на 53. Соко купу у Мостару што је њен први тријумф на једном од такмичења која се бодују за ранг листу Свјетске ваздухопловне организације (ФАИ) у категорији јуниора. Још као десетогодишњакиња постала је члан секције аеро клуба из Српца а иза себе већ има наступе на неколико десетина домаћих и међународних такмичења у аеро моделарству гдје је освојила бројне награде.

Сара Давидовић, ученица првог разреда гимназије, већ пет и по година тренира у ЖКК “Игокеа” из Александровца и једна је од најталентованијих кошаркашица у бањалучкој регији. Игра са великим успјехом на позицији бека а један од њених највећих досадашњих успјеха је бронзана медаља на финалном турниру прве лиге РС у пионирском узрасту.

Поред аеромоделарства и кошарке, министарство је одобрило стипендије за још 61 перспективног спортисту који се баве тенисом, одбојком, каратеом, ђиу ђицом, пливањем, ритмичком гимнастиком и плесом, рукометом, џудом, стоним тенисом, фудбалом, атлетиком, теквондоом, скијањем, спортским пењањем, гимнастиком, стрељаштвом, кајаком и кик боксом.

Стипендије ће добити и 12 спортиста са инвалидитетом који се баве сједећом одбојком, стрељаштвом, стоним тенисом, атлетиком и кошарком у колицима а одборено је и десет стипендија за потенцијалне олимпијске кандидате који се баве боксом, пливањем, кајаком, атлетиком, скијањем и стрељаштвом.

Comments are closed.