Обиљежен Међународни дан волонтера у удружењу „Ц.Е.З.А.Р.“, волонтер године Анђела Вујановић
5. децембар, 2018.
“Бели анђео” наступио на Златибору у друштву 1200 фолклораша
6. децембар, 2018.

Дуал радар на србачким путевима до 30. децембра

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, а које обухвата и подручје општине Србац, у периоду од 06. до 30. децембра ове године вршиће се појачана контрола учесника у саобраћају, путем радарског система „Дуал“ намијењеним за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.

Од укупно 493 саобраћајне незгоде које су се у периоду од јануара до новембра текуће године догодиле на подручју Полицијске управе Градишка, неприлагођена брзина кретања возила била је узрок у 114 саобраћајних незгода.

Мобилни радарски систем функционише у свим временским условима. Посебан ефекат постиже у ноћним условима а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне које се односе на ограничења брзине кретања возила.

Comments are closed.