Ђурђевићи поклонили нове столове и столице србачком вртићу
11. јануар, 2018.
Молебан у храму Васкрсења Господњег поводом Православне нове године
12. јануар, 2018.

Дрим Тим из Српца расадник фудбалских талената

Школа фудбала “Дрим Тим” из Српца иза себе има веома успјешну годину у којој је остварила значајне резултате на домаћој и међународној сцени. Чланови овог спортског колектива узраста до 12 година освојили су прошлог мјесеца веома јак турнир у Челинцу гдје су у финалној утакмици савладали бањалучки Борац са 1:0.

Прије неколико дана остварили су сјајне резултате и на међународном турниру “Трофеј Бања Лука 2018” гдје је селекција Дрим Тима узраста до 7 година стигла до четвртфинала као једини представник Републике Српске у овој фази такмичења.

Иако су освојили прво мјесто у групи, на крају су поражени у борби за полуфинале од екипе из Словеније. 

“На овим турнирима наши млади фудбалери су стекли значајно искуство и вјерујем да ће показати још боље резултате на међународном турниру који ће бити у фебруару одржан у Бањалуци у организацији ОФК Спартак”, рекао је тренер Дражен Драгосављевић.

Он већ 11 година успјешно води овај спортски колектив, а у раду му помажу тренери Бојан Куваља и Зоран Думонић. Србачка школа фудбала је понос града јер је у протеклој деценији изњедрила бројне таленте који са успјехом играју у многим клубовима широм Републике Српске, БиХ и окружења. 

Неки од њих су стигли и до репрезентативног дреса у млађим категоријама, па су се тако у Бањи Врућица код Теслића на селектирању дјечака за репрезентацију Републике Српске до 13 година нашла четворица дјечака из Дрим Тима: Андреј Цвијетић, Немања Поповић, Михајло Мајсторовић и Ђорђе Гужвић.

„У нашој школи тренутно радимо са 70 талентованих дјечака узраста од 5 до 13 година и многи од њих су јако талентовани и показују вољу и жељу за тренирањем и напредовањем. Константно вршимо упис нових чланова а заинтересованост је велика, што потврђује да су њихови родитељи препознали озбиљност и професионалност у нашем раду“, рекао је Драгосављевић.

Додаје да је уз помоћ родитеља набављена нова спортска опрема за полазнике школе у виду дресова, штуцни и тренерки што довољно говори колико су родитељи максимално ангажовани у раду ове школе.

Драгосављевић истиче да млади фудбалери у њиховој школи имају прилику да учествују у разним камповима на којима усавршавају своје технике и вјештине, а један од њих је планиран у јулу ове године у неком од туристичко-рекреативних центара у Републици Српској гдје ће учествовати све узрасне категорије. 

По његовим ријечима, млади фудбалери стичу такмичарски дух већ од малих ногу, па се тако генерација 2004/05. такмичи у дресу Слоге у првенственим мечевима Републике Српске за млађе узрасте.

„Сва дјеца која прођу кроз нашу школу постају формирани играчи који су препознати на фудбалској мапи у Српској и свијету. Не чуди што су многи од њих добили позив за учешће у камповима Црвене Звезде и Партизана, па чак и Реал Мадрида гдје је прије годину дана фудбалско знање стицао један од наших талентованих полазника Арсеније Сарић“, истакао је Драгосављевић.

Протеклу годину Дрим Тим је окончао дружењем у Бањалуци са члановима ОФК Спорт Тима гдје су одиграли пријатељску утакмицу у којој су Српчани поражени са 1:0, што је најмање важно, јер је резултат био у другом плану.

„За дјецу је организована представа и долазак Дједа Мраза, а подијељени су и поклон пакетићи. Захваљујем се ОФК Спорт Тиму који нас је лијеп угостио и успјешно организовао ово дружење наша два пријатељска клуба“, рекао је Драгосављевић.

 

Comments are closed.