И даље у току хуманитарна акција „Један слаткиш-једно дијете“, подјела пакетића 28. децембра
21. децембар, 2017.
Влада Републике Српске објавила календар републичких и вјерских празника
22. децембар, 2017.

Донатори обрадовали малишане Извора никољданским пакетићима

Бројни донатори обрадовали су претходних дана дјецу из удружења „Извор“ која су добила никољданске пакетиће и друге поклоне уз помоћ хуманих људи из цијеле србачке општине и окружења. Једна од њих је била Биљана Недић, чланица Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ из Бањалуке, која је у сриједу са пријатељима из клуба уручила 40 пакетића за чланове Извора.

Биљана је запослена у фабрици обуће „Бема“ из Бањалуке и до сада је у неколико наврата помагала дјеци са посебним потребама из Српца. 

„До контакта са овим удружењем је дошло још за вријеме катастрофалних поплава прије неколико година када сам жељела да помогнем људима са инвалидитетом чија домаћинства су претрпјела штете. Тада сам се спријатељила са члановима Извора који представљају одличан примјер како се може и треба изборити за своје мјесто у једној малој средини и бити примјер осталима“, рекла је Биљана.

Она додаје да је њен пријатељ Дарко Прерад обавио велики дио посла на прикупљању слаткиша које су уручили дјеци из удружења Извор. 

„Драго ми је што смо поново у Српцу и сигурно је да ћемо и убудуће долазити са новим поклонима“, рекла је Биљана.

На поклону јој се захвалила предсједница удружења Извор, Мира Татић, која је рекла да су и претходних дана уручени никољдански пакетићи за дјецу из удружења, а које су донирали Предраг Чергић и Драго Ћирић из Српца, Невладина организација „Ихтус“ из Бањалуке и нови донатор Боро Шврака са супругом Маром који је рекао да ће се од сада трудити да редовно помаже малишанима Извора.

„Свако од дјеце ће током децембарских празника добити по пет поклон пакетића. До сада смо уручили по три, а остале ћемо предати у сриједу 27. децембра када ће у нашем удружењу бити обиљежена Нова година уз долазак Дједа Мраза“, рекла је предсједница удружења Мира Татић.

Поклоне поводом Светог Николе дјеци из Извора је уручивао и свештеник Александар Кустурић који је дјеци као дар донио књигу „Вера светих“ коју је написао владика Николај Велимировић.

„Свети Никола је живио прије 1.700 година и од тада га стално славимо и поштујемо. Он је помагао малој дјеци и био је њихов заштитник, а с посебном љубављу је био уз болесне, немоћне и сиромашне. Веома га поштују морепловци чији је такође заштитник. Када се нађу на отвореном мору у току олује, они се моле Светом Николи да измоли код Бога да доведе брод у мирну луку и тихо пристаниште. Тако и ми који смо чланови цркве Божије молимо се Светом Николи да нас и нашу лађу уведе у луку царства Христовог“, рекао је свештеник Александар Кустурић.

 

Comments are closed.