Основна школа из Српца учествовала у пројекту „Школе за 21. вијек“
14. новембар, 2018.
Начелник Млађан Драгосављевић обишао градилиште у Кукуљама
14. новембар, 2018.

Дом здравља Србац вршио бесплатне прегледе и едуковао медицинско особље

У оквиру обиљежавања Свјетског дана борбе против дијабетеса, Дом здравља Србац је данас организовано бесплатно мјерење шећера у крви и крвног притиска а бесплатна мјерења су извршена и у свим теренским амбулантама.

Ова медицинска установа све чешће организује едукације својих радника у циљу побољшања квалитета и ефикасности у збрињавању витално угрожених болесника.

Тако је за медицинске техничаре из Службе хитне медицинске помоћи и породичне медицине организовано предавање на тему “Основно одржавање живота – Basic life support” а предавач је био др Срђан Вукобрад који ради у Служби хитне медицинске помоћи.

Basic life support подразумијева низ поступака чији је циљ основно одржавање живота, који се подузимају код срчаног застоја. Срчани застој представља клиничку смрт и у неким случајевима поступком реанимације пацијента можемо вратити у живот.

Ових дана одржан је и састанак тимова Центра за ментално здравље и породичне медицине у Дому здравља са циљем унапређења њихове сарадње у погледу благовременог откривања депресије код одраслог становништва.

Основна намјера је да се повећа свијест здравствених радника и грађана о проблемима који су повезани са депресивним поремећајима и његовим посљедицама. У оквиру тога је договорено да се спроведу превентивно-промотивне активности и обави скрининг раног откривања депресивног поремећаја код одраслог становништа како би се предуприједиле његове посљедице.

 

 

Comments are closed.