Концерт Николе Роквића на градском тргу у Српцу у суботу 22. септембра
13. септембар, 2018.
Општина Србац добила мобилну апликацију за унапређење привредног амбијента
14. септембар, 2018.

Дом у Коровима проширен уз помоћ Омладинске банке и донатора

У склопу програма Омладинске банке Србац ових дана је реализован пројекат адаптације омладинског дома у Коровима. Око двадесетак волонтера било је ангажовано на изградњи нове просторије дома површине 40 квадратних метара на којој је завршено прекривање крова тако да сада слиједи унутрашње уређење. 

Просторија ће служити за дружење омладине и организовање разних манифестација што ће умногоме побољшати друштвени живот у селу.

Мјештанин Горан Васић који је учествовао у извођењу радова каже да је до сада у изградњу уложено око 3500 КМ од чега је преко Омладинске банке коју финансирају Општина Србац и Фондација Мозаик обезбјеђено 1500 КM а остатак су издвојили бројни донатори.

“На овај начин добили смо нову просторију дужине осам и ширине 4.5 метра која ће подједнако добро служити омладини али и осталим мјестанима наше мјесне заједнице који су добили мјесто одржавање разних скупова“, рекао је Васић.

Поред њега, велики допринос у изградњи дома дали су и мјештани Велибор Девић, Младен Петковић и Боро Васић који су помогли финансијски, али су учествовали и у радним акцијама. Финансијску помоћ у набавци грађевинског материјала пружили су одборници Бојана Михољчић и Саша Илић као и приватно предузеће „Tat-Com“. 

“По завршетку вањских радова планирано је уређење унутрашњости куповином материјала за израду стола и сједећих мјеста“, истакао је Васић.

 

 

Comments are closed.