Матуранти прославили завршетак школе
17. мај, 2018.
Ситнеши обиљежили крсну славу и завршетак изградње новог објекта
17. мај, 2018.

Добра сарадња са органима власти побољшала положај србачких пензионера

Удружење пензионера општине Србац одржало је данас изборну скупштину на којој је за предсједника удружења једногласно изабран досадашњи предсједник Остоја Ромић који је добио још један мандат на овој функцији, док ће предсједник скупштине удружења бити Ратко Стаменић а замјеник предсједника скупштине Обрад Никичевић.

Једногласну подршку добило је и девет чланова Управног и три члана Надзорног одбора. 

Сједници су као гости присуствовали предсједник Удружења пензионера РС, Раде Ракуљ, начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника Драган Микић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.

Током скупштинског засједања једногласно је усвојен Пословник о раду скупштине као и Извјештај о раду у протеклом четворогодишњем периоду кога је поднио предсједник удружења Остоја Ромић. Он је истакао јединство у овој организацији која окупља преко 2500 чланова, добру сарадњу са десет мјесних одбора, регионалним и републичким удружењем и представницима Општинске управе.

„Наше удружење одликује тимски рад, а доласком једног броја нових чланова у управни одбор и новог секретара удружења унесена је додатна свјежина и бројне иновације у раду“, рекао је Ромић.

Секретар удружења Славко Малешевић рекао је да је на републичком нивоу било покушаја да се разбије јединство Удружења пензионера РС кроз организовање двије пензионерске странке и синдиката пензионера Републике Српске, али се у томе није успјело захваљујући мудрости предсједника удружења Раде Ракуља који захваљујући свом искуству и умијећу успјешно чува јединство у управљачким структурама удружења.

„Удружење је уважено од Владе РС што је допринијело да се оствари неколико важних циљева као што је исплата пензија путем трезора Владе РС која је започела 1. јануара 2016. године. Такође смо се изборили да код исплата из буџета Републике Српске пензије имају приоритет. Један од наших важних циљева је био и да се раст пензија усклади са растом плата у Републици Српској а уколико дође до пада просјечне плате да се пензије не смију дирати“, рекао је Малешевић.

Предсједник републичког удружења, Раде Ракуљ, похвалио је рад удружења пензионера у Српцу у којем нема конфликтних ситуација. 

У знак пажње, србачки пензионери су уручили посебна признања у виду захвалнице за допринос успјешном раду удружења, побољшању материјалног и социјалног положаја пензионера и подизање угледа удружења у локалној заједници. Ове захвалнице добили су: Општина Србац, Раде Ракуљ, Остоја Ромић, Живко Тодоровић и Драган Татомир.

Начелник општине Млађан Драгосављевић потврдио је добру сарадњу локалне управе са Удружењем пензионера општине Србац као једној од организација са највећим бројем чланова у нашој локалној заједници.

„Имајући у виду значај ваше популације настојаћемо да нашу сарадњу издигнемо на још већи ниво. Не сумњам да ће ново руководство наставити радити истим интензитетом како би се побољшао ваш положај у друштву и желим вам да и даље будете успјешни, а прије свега да вас прати добро здравље“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.