Дјечија Нова година у понедјељак 25. децембра
11. децембар, 2017.
Србачким фирмама 30 хиљада КМ за запошљавање, јавни позив отворен до 21. децембра
11. децембар, 2017.

До прекида у испоруци струје дошло због сњежних падавина и обарања стабла у Српцу

Већи дио србачке општине протеклог викенда имао је повремене прекиде у снабдјевању електричном енергијом због обилнијих сњежних падавина, али и пада стабла у близини базена „Посејдон“ у Српцу које је оштетило далеководну мрежу и довело до нестанка струје на потезу од Српца и Ситнеша до Лепенице и Срђевића. 

Стабло је оборено од стране двије особе које су процесуиране у Полицијској станици Србац због причињавања кривичног дјела оштећења или уништавања јавних уређаја. Поред прекида у испоруци електричне енергије, причињена је и већа материјална штета, а против ових лица ће бити покренут кривични поступак.

„Екипе електричара су у суботу током цијелог дана радиле на отклањању кварова на електро мрежи широм општине, тако да је највећи број насеља струју добио током дана. Истог дана су отклоњени и кварови на 20-киловолтној мрежи према Селишту и Брезовљанима, а највећи квар је био на подручју Илићана гдје струје није било готово 24 часа. Због великог обима посла и лоших временских услова, није било могуће у кратком року отклонити и лоцирати овај квар“, рекла је руководилац службе техничких послова у србачкој Електродистрибуцији, Оливера Радовић.

Она је додала да је данас урађена планска реконструкција дијела далеководне мреже иза бившег Итриса, која напаја електричном енергијом дио општине према Лепеници.

Comments are closed.