Kњига “Божићне приче” Бранке Санчанин доступна читаоцима у Београду
20. децембар, 2018.
Зимско пјешачење на Мотајицу у недјељу 23. децембра
21. децембар, 2018.

Дјечији вртић прославио крсну славу Светог Николу

Дјечији вртић “Наша радост” Србац прославио је крсну славу ове установе Светог Николу славским ручком који је организован за око 80 полазника и радника вртића, пензионисаних радника ове установе, представника локалне управе, Српске православне црквене општине Србац и других гостију.

Прослава је почела ломљењем славског колача а овај вјерски обред је заједно са малишанима обавио свештеник Александар Kустурић који је дјеци и запосленима честитао славу и пожелио срећу и духовно благостање.

“Нека вам је срећна крсна слава Светог Николе, заштитника морепловаца и мале дјеце. Са великим задовољством се одазовем на позиве и дођем у вашу установу која увијек изгледа уредно и лијепо и на сваком кораку се осјећа истинска хришћанска љубав. Нека ово и даље буде мјесто сабирања лијепих ријечи, радости, пјесме и смијеха”, рекао је свештеник Kустурић.

Испред Општинске управе прослави крсне славе присуствовали су замјеник начелника општине Драган Микић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који су упутили честитке малишанима и радном колективу вртића.

Директорица вртића Дијана Миланковић такође је честитала свим радницима и малишанима крсну славу и пожељела много љубави, среће и здравља уз посебну жељу да идуће године добију нове просторије.

Међу гостима је било неколико пензионисаних радника вртића а једна од њих, бивша директорица Зора Шарић, рекла је да је јако срећна што види да се успјешно наставила традиција обиљежавања крсне славе, коју је још она покренула као руководилац ове установе.

“У пензији сам већ осам година након четири деценије радног стажа, али имам осјећај као да одавде никад нисам отишла. Ово је дио живота кога се увијек радо осјећам и тврдим да је то најљепши посао, иако са собом носи велику одговорност. Јако сам срећна кад видим младе колегинице како предано и са љубављу раде свој посао васпитача и увијек изнова приређују лијепе и садржајне манифестације”, рекла је Шарић.

У склопу прославе Светог Николе, дјеца су добила и пригодне поклоне у “чизмици” које им је обезбиједила компанија “Марбо” из Лакташа.

 

Comments are closed.