Завршено асфалтирање пута у Малим Ситнешима
18. октобар, 2018.
Данас у Српцу акција Социјални дан
19. октобар, 2018.

Директор Славко Драгосављевић организовао дружење пензионера и бивших руководилаца школе

Поводом Међународног дана учитеља, директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац, Славко Драгосављевић, организовао је заједно са управом школе пријем за пензионисане учитеље и наставнике и бивше директоре школе који су обављали ову дужност од 1975. до 2017. године. Ова лијепа традиција одржава се већ другу годину заредом, што је наишло на велику подршку пензионисаних радника школе.

У двочасовном разговору евоциране су лијепе успомене на најљепши период њиховог живота, јер како и сами кажу, нема ништа љепше од рада са дјецом. 

Некадашњи наставник школе и директор у два мандата, Обрад Никичевић, похвалио је гест Славка Драгосављевића и његових сарадника који су, по његовим ријечима, једини на подручју општине Србац препознали значај обиљежавања учитељског дана.

„Међународни дан учитеља прогласио је УНЕСЦО још прије двије и по деценије у знак сјећања на исти датум 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља. То је учињено са циљем да се друштву укаже на тежак и одговоран рад учитеља који дјеци дају своју душу, памет и знање”, рекао је Никичевић.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да му је увијек задовољство када у школи види своје некадашње колеге који су након четири деценије рада стекли заслужену пензију.

„Веома ми је драго што сте се одазвали позиву и надам се да ће неко, када будем у вашим годинама, наћи простора и времена да мене и моје колеге исто тако позове. Многи од вас су ми предавали и много тога сам од вас научио. Ово је ваша кућа и увијек смо спремни да вам помогнемо и стојимо на располагању“, рекао је Драгосављевић. 

Пријему су такође присуствовали замјеник директора, запослени у педагошко-психолошкој и финансијској служби и чланови школске новинарске секције.

Ни ове године нису заборављени радници који су дуги низ година били дио ове школске установе а који више нису међу живима и њима је одата почаст минутом ћутања. 

Дружење је окончано заједничком жељом да се и наредних година наставио са сличним окупљањима.

„Док год будем обављао дужност директора, будите сигурни да ће се ова традиција наставити“, истакао је директор Драгосављевић.

 

Comments are closed.