Извршена акција уклањања паса луталица у сарадњи са азилом из Прњавора
10. јул, 2018.
Микула и Надничари на мини турнеји, концерт у Српцу у четвртак 12. јула
10. јул, 2018.

Десети слет планинара на Мотајици окупио 200 планинара из бивше Југославије

Планинарско друштво „Видета“ из Српца организовало је у недјељу 8. јула десети слет планинара на Мотајици на којем је учешће узело око 200 планинара и љубитеља природе из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Словеније. 

Међу њима су били планинари и рекреативци из Бањалуке, Приједора, Мркоњић Града, Кључа, Козарске Дубице, Градишке, Добоја, Дервенте, Петрова, Тузле, Кутјева, Београда, Словен Градеца и других градова.

Планинари су се окупили у јутарњим часовима у еко кампу у Дурови одакле се кренуло преко Пасије правде ка манастиру Осовица гдје су се учесници слета одморили и освјежили са планинарским чајем кога је припремио домаћин манифестације. 

Након краће паузе кренуло се назад ка кампу у Дурови гдје је за све учеснике и госте припремљен ручак и освјежавајуће пиће уз додјелу захвалница и забаву уз музику уживо.

Дужина стазе коју су прешли учесници слета износила је око 15 километара.

Дружење у кампу трајало је до предвечерја а том приликом су обновљена и успостављена нова пријатељства. Гости су били презадовољни стазом, као и дочеком и атмосфером у кампу а из Видете им упућују захвалност што су се одазвали на ову планинарску акцију и упућују позив на ново дружење идуће године.

 

Comments are closed.